Brunch på Ritz

Eftersom vi var ute och dansade halva natten så känner vi oss lite sega idag. Tog en sovmorgon sedan åkte vi ner på stan för en brunch på Ritz. Riktigt mumsig buffé och goda smoothies! Vi satt där och segade i nästan två timmar ;) Rekommenderas!


Klackarna i taket

Redan söndag! Den här veckan har gått riktigt fort. Känns ju ofta så när man har mycket på schemat. Gårdagen spenderades hemma med våffellunch, yummie! Sen blev det partaj för mig, syster och en kompis medans pojkvännen fick traska iväg till jobbet. Vi förfestade lite här hemma med mousserat vin och drinkar.Efter det blev det dans på Nivå. Lyckad kväll!

Nu ska vi gå till affären och handla middag. Blir en lugn kväll med mys och film för lillasyster och mig (pojkvännen får sitt partaj idag istället då han befinner sig i Borås på personalfest). Imorn sätter jobbet igång igen och jag rivstartar med ett riktigt tidigt pass, 05.15 ringer klockan, så det blir tidigt i säng med andra ord.


Boots + mockahandskar

Just nu ösregnar det här i götet. Jag och syrran sitter med varsinn dator i knät och försöker bestämma oss för vilken film vi ska se ikväll. Har tänkt gå ut och äta och sedan bio. Skulle vilja se flera stycken, Inglorious bastards, L.A giggolo och brustna omfamningar. Får se vad vi tillslut väljer.
På förmiddagen var vi ner en snabbis på stan, hann precis hem innan regnet kom. Jag köpte dom där snygga bootsen på Monki igår, upptäckte dock när vi kom hem att ena skon var trasig så det blev till att byta idag. Hittade även ett par super söta handskar på H&M. Har spanat på dom på webbshoppen men min storlek har varit slut. Blev så nöjd när jag såg dom i butiken.
Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällen. See ya!



Onsdag och torsdag

Dom senaste dagarna har jag lekt med lillasyster K. Hon kom i onsdags, då blev det lite shopping, en snabb fika och sedan tacomiddag. På kvällen drog vi ner på stan och drack några drinkar på Avalon tillammans med vännen R och pojkvännen.



Torsdagen bjöd på mer shopping och lunch på salladsbaren mixit. Jag köpte även hårfärg för att fixa min utväxt, men jag blev inte alls nöjd! Håret blev mycket mörkare än jag tänkt mig. Jag var inte riktigt redo för att bli brunett än. Nu är frågan om jag ska försöka få det ljust igen eller satsa på en bättre brun nyans än den jag har nu? Får klura lite på det.


Shopping pics

Lite bilder från dagens shopping, samt innehållet i ett paket från H&M som anlände idag. Jag är så nöjd så!
Köpte en stor svart stickad tröja på Gina och ett svart transparent linne från weekday. Perfekta basplagg till hösten. I paketet gömde sig en del av beställningen jag gjorde för ett tag sedan, halsduk, pannband och paljettights. Halsduken blev jag lite besviken över, det var nämligen små guldtrådar i garnet, vilket inte syndes på hemsidan. Men jag gillar mullvadsfärgen och den var grymt mysig och mjuk så den får nog stanna ändå. Bra början på höstgarderoben :)




Tröjor en masse

Hej hej hej lönetisdag! You make me so happy! Så jag har längtat efter denna dagen. Äntligen har det trillat in lite pengar på kontot. Äntligen så kan höstgarderoben få en lite mer ordentlig uppdatering. Eller ja, så mycket ska jag ju kanske inte spendera, men en liten uppdatering alla fall.
Jag är i stort behov utav tröjor. Gärna modellen större. Tror jag ska kika in på Monki idag, dom brukar ha bra varianter på just sånna jag är ute efter.
Men annars så ska jag försöka hålla lite lite till i pengarna. Imorn kommer nämligen lillasyster ner till götet och hälsar på i några dagar. Och lillasyster har en tendens att locka mig till att spendera mer än vad jag tänkt. Hon tycker om att shoppa mer än vad jag gör tror jag. Eller snarare, hon har svårare att veta när det räcker, haha! Som hon sa till mig senast jag var hemma, "Jag tror jag har en sjukdom. Jag kan bra inte låta bli att handla saker när jag är på stan". Hon är ju för rolig!
Hur som haver så kommer det bli shopping i veckan, en och annan drink, mysiga middagar och mer än en fikapaus. Najs!



Bilder: monkigirl.com, ginatricot.com, stylebykling.tv4.se

Crumbles

Jag kände mig lite sötsugen och så här i början på hösten så fick jag ett extra sug efter äpplen. Svängde ihop äppelmuffins med crumbles. Myspys framför tvn och Lipstick Jungel.


Brunett?

Surfade runt på forever21 och tyckte mig känna igen en av modellerna. Sen kom jag på det, det är ju ingen mindre än Alli från The City.
Jag gillar hennes hårfärg. Kan inte bestämma mig om jag ska fortsätta köra på den ljusare nyansen jag har nu eller gå tillbaka till brunett. Något måste dock göras åt den hemska utväxten. Hmm...klurigt det där. Vad tycker ni?


kabelstickat

Måndag idag och jag är ledig. Lyx! Vi har nämligen ombyggnad på mitt jobb så det är stängt tills på fredag. Jag ska passa på att vila upp mig, umgås med lillasyster som kommer ner på besök och sätta sprätt på lönen som kommer imorn, hehe! En vecka att se fram emot med andra ord. Vad ska ni sysselsätta er med?

Idag ska jag på ett kort litet möte klockan två, så nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning. Resten av dagen blir det nog städ städ städ. Jag har nämligen en tendens att strunta i allt sånt när jag jobbar mycket, så nu ser det ut som fan här hemma.

Förra vecka hittade jag den perfekta höstkoftan på Åhléns. Grå kabelstickad i lite större modell. Ur mysig!


små röda djur

Hej alla glada! Jag har lyst lite med min frånvaro, men jag skyller ifrån mig på jobbet. Sex dagar i rad tog musten ur mig helt enkelt. Stupade i säng varje kväll när jag kom hem, så det fanns liksom ingen energi kvar till bloggen. Men nu är jag utvilad! Jag och pojken tog en lång sovmorgon, till 12 närmare bestämt! Sen åt vi brunch här hemma, amerikanska blåbärspannkakor med lönnsirap, yummie! Tanken var egentligen att äta på Egg and milk (ett amerikansk dinner här i Göteborg) men vi båda var så sega så vi fixade det själva istället.
Resten av denna söndag kommer att spenderas med en promenad i solen, middag ute på något trevligt ställe och sedan bio eller film hemma. Vi ville se tarantinos nya Inglorious bastards, men den verkar vara fullbokad redan. Får väl se hur det blir.

I går kväll hade jag och älsklingen mysmiddag. Jag har tjatat om kräftor i veckor nu så vi dukade upp en liten minikräftskiva för bara oss två. Hur gott som helst, älskar verkligen kräftor! En av hjödpunkterna på året är helt klart kräftsäsongen. Hoppas det blir fler kräftor i år, än är jag inte nöjd, haha!


par i svart

Jag är så fruktansvärt trött. Klev upp med tuppen idag, 06.30 ringde klockan och 07.30 stod jag redo på jobbet. Inte nog med det så sov jag skit dåligt i natt. Längtar efter att få krypa ner i sängen. Två till tidiga dagar denna vecka, ett långt pass på lördag, sedan är jag ledig några dagar, nice!
Tog en sväng förbi stan efter jobbet idag. Köpte lite nödvändigheter och unnade mig två par byxor, dom svarta med skinndetaljer från Gina och ett par tights med dragkedjor nedtill från H&M. Nästa vecka när lönen trillar in så är det mysiga tröjor som står högst på listan.


Jessicas höst

Lista hämtad från Engla

Din stil i en mening:
Enkel och ganska svart/vit/grå, med inslag av trender som passar mig.

Stilförebild: Elin Kling, Lauren Conrad, Whitney Port, Olivia Palermo (jag älskar ju The Hills och The City)

Vilket är ditt favoritmärke inför hösten: Budgetkedjorna dominerar alltid i min garderob, mest H&M. Annars gillar jag Acnes basplagg, funkar alltid!

Vilken/vilka är dina favoritbutiker inför hösten: H&M, Zara, Monki, Weekday

Vad inspireras du av: Kändisar, bloggar, tidningar, folk på stan

Vad tror du på inför hösten: Mycket svart! Sammet, päls, skinn, paljetter, boots och givetvis heels (det måste man alltid ha!)

Det bästa basplagget inför hösten: Tights/leggins eller svarta byxor, gärna med skinndetaljer. Det passar fest som vardag.

Vilka skor tror du på i höst: Boots (jag vill ju ha dom ursngga från monki), heels till fest, lårhögastövlar (tror dock inte jag hakar på den trenden) vita Converse såklart och här på västkusten gummistövlar, haha!

En ideal höstoutfit: Svarta byxor/tights, stor mjuk stickad tröja, skinnjacka/kavaj, mysig halsduk + pannband, boots eller heels.

Tre saker på höstens önskelista: Väska från marc by marc jacobs, boots, massor av koftor!

Ditt senaste köp: Det som klickades hem från H&M, skinnjacka, paljettights, pannband, halsduk

Do's and don'ts: Överdriv inte trenderna och tänk på att allt passar inte alla. Klä dig i det du känner dig fin i och är bekväm med.


Grovstickat

Den här grovstickade västen med pälsdetaljer hade jag gärna myst i till hösten. Men 499 kr tycker jag är lite väl mycket. Kanske hittar jag en billigare variant någon annanstans. Om du vill ha den här så finns den hos H&M.


Svart + skinn = ja tack!

Tisdag förmiddag. här startade vi dagen med tvätt tvätt tvätt. Sånt som måste göras tyvärr. I eftermiddag blir det jobb för min del och till kvällen middag med pojkvännen, inte alltid man får tillfälle till den lyxen, haha. Äter ensam allt för ofta...oh well. Så är det när man jobbar väldigt olika tider. Det positiva är att man uppsakattar tiden man får tillsammans destå mer.

Imorn har jag ett tidigt pass på jobbet så jag tänkte passa på att ta en sväng på stan. Behöver verkligen uppdatera garderoben nu när kylan börja krypa på oss. Byxor framför allt är något jag behöver, kanske någon mysig kofta också...och så får vi inte glömma dom snygga bootsen från Monki. Oj oj, detta kommer svida i plånboken. Men det är det värt! Snart trillar ju lönen in ;)


Dessa byxor från Gina Tricot ska jag spana på imorn. Precis det jag letar efter, svarta byxor med skinndetaljer. 299 kr kostar dom och det tycker jag allt att jag kan ha råd med.

Katsching!

Hej härliga söndag! Känns som första dagen på en evighet som jag faktiskt är helt ledig. Inget jobb, inga lekdejter med kompisar, inga människor på besök, inga måsten....LOVELY!
Så...nu ska vi ta tag i bloggandet lite också. Jag känner mig något så när utvilad och eftersom pojkvännen inte är hemma (befinner sig i Katrineholm på 30 årsfest) så tänker jag spendera dagen i sängen med datorn i knät. Hur underbart är inte det?!

Så vad har jag gjort dom senaste dagarna då? Jo jag har jobbat ganska mycket (Jag känner hur det börjar låta klirr i kassan, katsching!) och så har vi haft lite besök här hemma, så jag har fått leka värdinna i några dagar. Efter att pojkvännen åkt iväg över helgen så bokade jag in filmmys med M och sen igårkväll blev det en liten after work med jobbet. Så var det med det...later!

Whitney inspirerar

Inspirationen bakom pannbandet som klickades hem. Alltid lika stylish, Whitney Port.


Klick klick klick

H&M har uppdaterat webshopen. Massor av snyggt, massor som redan är slut. Men några godbitar lyckades jag haffa...


This boots are made for walking!

Blir lite midnattsbloggning idag. Har varit lite frånvarande den senaste tiden. Har försökt få tillbaka energin och det tar sin lilla tid. Hoppas att inspirationen kommer den med. Så länge så tänkte jag visa lite fin fina plagg från Monkis höstkollektion. Om det inte redan finns i butik så kommer det snart, augusti står det på hemsidan. Jag längtar till lönen så dom där bootsen kan bli mina! Cravings på hög nivå! Eller vad säger ni?


Bilder: monkigirl.com



godnatt

Här är jag igen! Jag har varit alldeles för trött i slutet av den här veckan för att ha ork till bloggen. Just nu ligger jag i sängen och känner hur hela kroppen värker. Madonna helgen här nere i Göteborg har inte varit rolig kan jag tala om! Satan så mycket folk det är i stan! Man kommer inte fram någonstans, spårvagnarna är packade och på jobbet har det varit kaos. Lägg till 25 grader varmt och sol på det där så kan man inte bli annat än tokig! Nu är det äntligen över alla fall och jag har några lediga dagar att ta igen mig på. Skönt!
Måste ta tag i min diet igen också. Det hela falerade lite grand när jag varje dag varit så trött att jag inte orkat laga till något nyttigt. Har blivt en och annan smörgås, pizza till middag igår (fy fy fy!)och lite godis på kvällen. Skärpning med andra ord.
Nej nu börjar mina ögonlock fladdra, dags för sängen! (även om klockan bara är nio, hehe)

ett litet grönt paket

 Här om dagen när jag kom hem fick jag en present av min älskling....




Love you ♥

Detox over and out

Long time no see! Har varit på jobbet dom tre senaste dagarna och slitit hårt ska ni veta. Inte en lugn stund. Igår när jag kom hem så var jag så trött att jag somnade framför datorn i två timmar! Herregud, det märks att man varit ledig och tappat orken totalt. Men nu har jag två härliga lediga dagar framför mig innan helgen drar igång med massor av jobb igen. Ikväll ska det lagas mat tillsammans med M och imron blir det en lekdejt med R, får se vad vi hittar på för skoj. Känner jag den damen rätt så blir det shopping av något slag, hehe.

För övrigt så är detoxandet över för min del. 12 dagar höll jag ut, ganska bra jobbat tycker jag. Tanken var ju 14 dagar, men suget efter protein blev för stort igår. Det kalasades på sushi till lunch och till middag hade jag kyckling i salladen. Det var mumsigt kan jag tala om! Man saknar vissa saker mer än vad man kan tro. Och konstigt nog så är det inte sockret jag har saknat mest utan kött, mejeriprodukter, som ost och yoghurt, och bröd.
Hur som helst så har jag tappat 1,5 kilo (hade känts bättre med 2, men men) och det är en rätt bra start. Nu kommer jag fortsätta min diet med att räkna kalorier istället. Kommer fortfarande att undvika vissa saker, som socker, kolhydrater och alkohol. Men givetvis så får man unna sig något gott ibland, dock inte mer än en gång i veckan (om jag nu lyckas hålladet). Så vi får se hur det går. Målet är att tappa totalt 4 kilo innan augusti är slut...2,5 kilo kvar med andra ord. Ready...set...go!

Monday morning

Måndag morgon...jobb idag, semestern är slut. Känns lite vemodigt. Lite jobbigt att behöva komma tillbaka till vardagen. Nog för att jag är lite trött på att bara vara hemma, och trött på att pengarna är slut, men jag hade gärna haft sommar lite längre. Oh well...bara att bita i det sura äpplet och komma igång. Håller tummarna för en lugn dag så jag får en mjukstart ;)
Dags för lite frukost kanske? Blåbärssmoothie, yes box!

Acne knit

Åh vad jag vill ha den här koftan! Precis det jag söker inför hösten. Från Acne, of course, med en prislapp på 2495 kr. Damn it!




sista dagen på semestern

Jag tar en lång sovmorgon idag. Sista dagen på ledigheten. Imorn drar jobbet igång igen och hör och häpna, jag är faktiskt ganska taggad! Har varit ledig alldeles för länge nu. Plånboken skriker efter påfyllning och jag längtar efter att få shoppa...åtminstone lite. Höstshopping är min absoluta favorit.

Min mage kurrar och vill ha mat, men det finns ingenting hemma som jag är sugen på. Att detoxa börjar bli riktigt trist! Jag suktar efter en ostsmörgås och kaffe, haha! Trots det så har jag bestämt mig för att utöka detoxen några dagar, till 14 istället för 10. Känner mig inte helt nöjd med resultatet och hoppas på att några extra dagar kan råda bot på det. Detta är dag 9...5 more to go!

Detoxkakor

Idag har jag bakat detoxkakor! Helt gjorda utan socker och vitt mjöl, fulla med torkad frukt och nötter. Helt ok faktiskt! Bättre än inget. Passar speciellt bra ikväll när jag kör solo här hemma och sitter och deppar över att allt känns ganska trist just nu. Förändring tack!


receptet hittar du här!


Dagens middag, kikärtsbiffar med ruccolayoghurt.

LC med Marc by marc


Så snygga Lauren Conrad från The Hills strosar runt med just en sådan väska från Marc By marc Jacobs som jag vill ha! Fast den svarta varianten är det jag suktar efter. Dags att börja spara lite kosing...


Blåbärsskogen

Solen skiner men det är bara 17 grader ute, då är det höst enligt mig. Och inte mig emot måste jag säga. Riktigt längtar efter att få uppdatera höstgarderoben ordentligt, ligga i soffan och mysa framför alla härliga tv-serier som börjar gå igen (någon som vet när Gossip girl börjar?), dricka te och tända ljus, promenera bland höstlöven på marken...myspys juh!
Dessutom så fyller jag år i oktober så det ger mig en liten extra förkärlek till hösten. Har redan börjat fila på min önskelista, hehe.

Nej hörrni, dags att ta tag i dagen kanske? Måste iväg till affären och införskaffa lite nödvändigheter som toapapper och något att äta till lunch. Är ruskigt sugen på en blåbärssmoothie på sojayoghurt, har blivit lite hooked på dom. Vore ingen dum idé att ta en tur ut i blåbärsskogen och plocka några liter, men vart tusan ska man gå när man bor i storstan? Ingen som vet?
Men men..dags att dra, kisses!

RSS 2.0