Höst

Just nu ligger jag och älsklingen i sängen och myser med en varsin dator i knät.Har levande ljus och öppet fönster, lyssnar på U2 konserten som pågår för full bara några hundra meter från våran lägenhet. Hörs hur bra som helst, mellan snacket, publiken som jublar, riktigt mysigt! Jag älskar att lyssna på livemusik. Känns som ett bra slut på sommaren, för nu kommer hösten. Idag har det blåst kalla vindar, tjockkoftan är på och man riktigt känner att det är höst i luften...

Detoxlunch dag 7

Idag var jag lite lat och sugen på något sött så det blev en fruktsallad med pumpafrön och turkisk yoghurt. I love turkisk yoghurt, mumma!


Pyssel, pill och koder

Det börjar ta sig! Vad tycker ni om det nya utseendet hittills? Bättre eller sämre än innan? Är fortfarande en del pyssel kvar, är inte helt nöjd än. Oh well...det får fixas en annan dag för nu är jag trött på att sitta framför datorn och pilla med det här. Man blir smått tokig av alla koder och grejer.

Nu är det dags för lunch och lite plock här hemma. Har en diskhög som måste tas tag i, suck! På återseende!


Ombyggnad pågår

Bloggen är under ombyggnad så det ser lite knasigt ut just nu. Håll till godo, det nya utseendet kommer snart vara färdigt. Jag har kört fast när det kommer till bakgrunden...hmm

Detoxmiddag dag 6



Och så dagens middag...pesto- och chevrégratinerade champinjoner med tomatsallad (tomat, basilika, rödlök, olivolja) smack!

Sequins leggings

Dom här vill jag absolut ha i min garderob! Tänk att få parta loss i dom med ett par schyssta heels, klockrent ju! Det kliar i fingrarna...måste nog göra en beställning. Paljetter kommer garantera vara på tapeten ett bra tag till. Vad tycker ni, ska jag slå till? 399 pix hos nelly.com.


snyggt från asos


Snygg tischa från asos.com...I like!


Detoxfrukost/lunch dag 6

Dagens frukost blev ytterligare en blåbärssmoothie på sojayoghurt och en kopp grönt te med mild vaniljsmak. Till lunch blev det en varm pastasallad med fullkornspasta, stekta tomater och paprika, ruccola, kikärtor och chevréost. Mättande och gott!




Fyndat på Monki

Idag gjorde jag riktiga fynd på stan. Monkis rea är ju underbar! Kom hem med två plagg därifrån för endast 50 riksdaler, kap eller vad?! Blev ett randigt linne med korsade axelband och en korallfärgad trikåkjol. Ursnygg till brunbrända ben, eller en färgklick i höstmörkret. Och så hittade jag äntligen en tygpåse som föll mig i smaken. Ska bli min nya datorväska, haha! 50 kr för den på Weekday. Nöjd, jomenvisst!


Detoxmiddag dag 5

Dagens middag lagade min älskling åt mig. Det blev en sallad med ugnsrostade hasselnötter, små smält chevréost (älskart!), ruccola och honung. Mumsigt värre!


Detoxfrukost dag 5 och dagens outfit

Tjing tjing! Slänger in ett litet snabbt inlägg innan jag och min pöjk ska iväg. Ska strosa lite på stan, uträtta några ärenden och försöka hitta lite fint till hans garderob (den behöver verkligen en uppdatering). Förmiddagen har spenderats nere i tvättstugan så nu är allt rent och fint!
Här kommer som vanligt dagens detoxfrukost (fruksallad med nötter oc pumpafrön) och så en liten glimt av dagens outfit.
Vi ses!


Jeans fornarina, linne H&M, kavaj Glitzy.se, ring köpt i Venedig.

marc by marc jacobs

Till min födelsedag i oktober så står en marc by marc jacobs väska allra högst upp på min önskelista. Dessa tre är mina favoriter. Någon utav dom skulle hänga fint på min axel i höst. Så älskling nu vet du vad du ska leta efter ;) ♥


Detoxsnacks

När man inte får äta socker så får man hitta annat som är sött och gott att äta. Behövs speciellt om kvällarna när mitt sötsug är som värst. Så nu mer festar jag loss på torkade tranbär och russin. Inte lika gott som godis men det funkar.


Detox middag, läsning och en het Anine

Jag sitter i sängen och läser tidningar. Aftonbladet, Sofis mode, King och Café. Cafés omslag gillas! Anine Bing är riktigt het!




PS. Till middag serverades det ungsrostade grönsaker och grillad majskolv, yummie!

Detoxfrukost/lunch dag 4, brödbak och temys

Hej hej hej! Har varit lite seg idag så har inte orkat blogga något förens nu. Dessutom så har jag haft lite annat för mig. Nu när jag själv går på diet och inte får äta vad som helst så blir jag lite mattokig. Därför har jag spenderat dagen med att baka bröd åt min kära pojkvän. Två stycken sirapslimpor och en gammal favorit, turbosnabba filmjölkslimpan. Båda recepten kommer givetvis från Leila Lindholms bok "pice of cake". Ni som känner mig vet ju att hon är min idol, haha! Vilken bullmamma jag kommer bli när jag bli stor ;)

Dagens detoxfrukost blev bovetegröt igen och till lunch blev det rester av tomatsoppan som jag lagade igår. Nu en kopp grönt te och mys i soffan med min kära.


Upp till kamp


bild svt.se

Ikväll började SVT sända serien "Upp till kamp" i repris. Jag bara älskar den! Att den är filmad i svart vitt gör det bra ännu härligare. Den utspelar sig i Göteborg mellan 1965 och 1976. Jag som är så sjukt farsinerad av just 60- och 70-talet blir helt förälskad. Dessutom så är den regiserad av Mikael Marcimain, mannen som står bakom min old time favourite när det kommer till kortfilmsserier "Ett litet rött paket". Kan helt enkelt inte bli bättre enligt mitt tycke. Se den! Sänds måndagar 21.00.
 

Detoxmiddag dag 3

Så här på kvällen, när jag är ensam, klättrar jag verkligen på väggarna. Vill vill vill ha något sött att äta! Som tur var hade jag sällskap en stund när M kom förbi på en kopp te. Men nu då? Flera timmar kvar tills det är dags för sängen. Ska nog ta en sväng förbi affären och se efter om det möjligtvis finns något gott och nyttigt att tugga på. Om inte annat så kan jag alltid fylla på med frukt.

Dagens middag bestod av hemlagad het tomatsoppa..


Detoxlunch dag 3

Dagens lunch! Sallad med gurka, tomat, plommon, kikärtor, fetaost, balsamvinäger, olivolja, havssalt och italiensk salladskrydda


Torra tassar

Apropå gummistövlar så har jag kollat igenom nätbutikernas utbud och hittat mina fyra favvisar. Om jag måste välj ett par så blir det nog dom svarta med snörning.

1. Rosa från Tretorn 598 kr, have2have.se
2. Mossgröna Viking 599 kr, brandos.se
3. Gröna med rosa detaljer från Tretorn 599 kr, nelly.se
4. Svarta med snörning från Viking 498 kr, have2have.se


Detoxfrukost dag 3

Jaha, då regnar det igen då. Nu kan man i alla fall ligga inne och mysa utan att få ångest. Men idag av alla dagar så ska jag ner på stan och uträtta ärenden. Hade varit bra med ett par gummistövlar. Varför har jag inte skaffat det tidigare när jag bor i den stad där det regnar som mest?
Aja, idag bestod min detoxfrukost utav smoothie och en kopp te. Vågade mig på att gör den på sojayoghurt och det var faktiskt helt ok. Sojasmaken märkte man inte av så mycket och mätt blev man!
Dags att duscha!


Detoxtrött

Usch nu börjar sockersuget sätta igång. Inget kaffe, inget socker....det blir en riktigt trött liten människa det. Ligger här och drömmer om en stor burk Ben and Jerry´s glass. Åh suck! Detta kommer bli en riktigt låååååång vecka.
Försöker hålla mig sysselsatt men det slutar alltid med att jag lägger mig i sängen och vilar. Ska nog ta och titta på lite mer Lipstick Jungle. Om jag nu lyckas hålla ögonen öppna...

Till middag blev det alla fall en god pastarätt med squash, paprika, rosmarin och fetaost. Glömde dock ta en bild. Sorry!

The Hills + The City premiär!

Den 29 september är det premiär av både The Hills och The City, wihoo! Längtar! Kommer bli underbara tisdagar att se fram emot i höst.


Bilder: mtv.com

Detoxbrunch dag 2

Söndag och solen skiner idag också, hur härligt är inte det? Synd bara att jag har noll energi till att göra saker. Huvudvärken håler i sig vilket gör att man känner sig trött och hängig hela dagen. Men förhoppningsvis vänder det snart. Det ska tydligen vara tufft dom tre första dagarna.
Jag vaknade lite sent idag, och var sen tvungen att ta en sväng till affären innan frukosten, så det blev en brunch typ :) Bovetegröt med blåbär, hackad mandel och kanel. Skippade mjölken eftersom den enda mjölk man får dricka är sojamjölk och det smakar inge vidare tycker jag. Men det funkade bra ändå. Till det drack jag grönt te med hallonsmak.

Igårkväll blev det lite bråttom så det hans inte med någon ordentlig middag. Vi skulle nämligen möta upp våra kära vänner för att gå på bio. Baksmällan blev det och jäklar va kul den va! Jag skrattade mig igenom den, se den! Dessutom var jag utomordentligt duktig. Åt inte en enda godisbit. Satt och smuttade på min loka hela filmen, haha!

Nej hörrni, nu ska jag kolla på alla Lipstick Jungle avsnitt som jag missat. Later!


6 heta hösttrender hos Topshop

Topshop.com har listat hösten 6 hetaste trender. Det är riktigt snygga grejer och bra inspiration till vad man bör satsa på nu till den nya säsongen. Är ju inte riktigt höst ännu, men jag har redan börjat planera in mina kommande köp, haha!





Bilder: topshop.com

Höstskor från Asos

Nu börjar äntligen reorna dö ut och in kommer nytt härligt höstmode. Kikade in på asos.com och hittade en hel del fin fina skor. Men dessvärre, smakar det så kostar det...


Detoxlunch dag 1

Till lunch blev det först ett stort glas vatten med pressad citron (citron stimulerar njurarna och gör att du känner dig mindre uppblåst)och sedan quinoa med morötter, sockerärtor och broccoli. Fuskade lite och tog keso till. Man ska ju egentligen undvika mjölkprodukter. Men eftersom jag har en öppnad burk står i kylen så är det väl bäst att äta upp den innan den blir dålig ;)

Hur som helst så va det ingen höjdare...får hitta på något bättre till middag. Börjar dessutom känna av huvudvärken. Slutade dricka kaffe redan igår. Hoppas det ger sig till imorgon. Lite jobbigt att man inte får äta värktabletter heller.

PS. jag hittade ytterligare en sida med info om detox som jag tyckte var bra. Där har dom lagt ut matsedel för dom tio första dagarna och förslag på frukost och mellanmål. Du hittar det här.






Detoxkur

Härliga lördag! Och solen skiner, pluspoäng! Ligger här i sängen och drar mig lite. Köpte nämligen en ny härlig dubbelsäng igår. Det var verkligen på tiden kan jag lova. I 3 år har vi legat och trängts i en 120cm säng. Men nu finns det gott om plats att rulla runt på. Den känns dock lite för hård för mig, den i butiken verkade mjukare. Antar att man får vänja sig.

Jag har bestämt mig för att pröva på en detoxkur. Så här efter semstern så har jag lagt på mig några extrakilon som jag gärna vill bli av med. Så jag tänkte, varför inte rivstarta med en detox? Rensa kroppen på allt skit. Sagt och gjort! Idag är första dagen av 10. Får se hur länge jag håller ut, haha!

För er som inte riktigt är med på vad detox innebär så tänkte jag dra en liten kortfattad förklaring.
Detox ska alltså rensa bort skräp och gifter som finns i kroppen. Genom att utesluta mat som kroppen mår dåligt av och istället tillföra nyttigheter så ska du bli piggare och fräschare. Du får bättre sömn, mindre huvudvärk, friskare hår och naglar och bättre immunförsvar.
Under detoxkuren ska man inte ägna sig åt tuff träning utan vila. Ta långa promenader istället! Drick mycket vatten, sov mer och undvik stress.
Om du vill veta mer om detox och få förslag på recept kan du gå in här.

Mat man ska utesluta:
Tobak och alkohol
Kaffe och svart te
Hel- och halvfabrikat
Processad mat
Härdade fetter
Socker och salt
Snabba kolhydrater som vitt bröd och potatis
Komjölksprodukter
Fläsk- och nötkött
Fisk och fågel
Vete

Mat som är bra:
Frukt, bär och grönsaker
Fullkorn, baljväxter, frön
Örter
Lamm- och viltkött
Nötter
Avokado
Vegetabiliska fetter som olivolja
Ört-, grönt- och rött te

Jag startade min dag med grönt te, en halv grapefrukt och en fruktsallad på melon och nektarin.


cykelbyxan, hit eller diss?

Jag hakar på trenden! Det där med cykelbyxa tyckte jag var riktigt motbjudande till en början. Att springa runt i dom där fula trikåerna som när man var 8 år, hua! Men nu har jag ändrat mig. Dom är ju faktiskt den perfekta lösningen till min underbara tunika som är aningens för kort för att bäras barbent. Eller till pojkvännens stora tischor som jag gärna lånar, haha.
Jag bar mina cykelbyxor och tunika med svart kavaj och höga heels. Voilá så är man redo för middag på stan, eller varför inte drinkar med vänner.
Finns billiga att hitta hos Gina. Eller gör som jag, kör på budgetvarianten och klipp av ett par leggings.






smaragd

Nu är jag hemma igen på bästkusten! Har spenderat dagen med en shoppingrunda i regnet med mor och far. Jisses så det spydde ner från himlen! Hade en hel sjö i mina skor. Men glad var jag för det! Både mamma och jag fyndade fin fina klänningar på rean hos Zara. Spana in min nya partyblåsa! Härligt smaragdgrön med många volanger. Har letat såååå länge efter ett plagg i just den här nyansen. Ett riktigt kap var det också, ordinarie pris låg på 1199 kr men jag fick den för ynka 299! Herregud så nöjd jag är :D


badabadabada



En dag på stranden. Följdes upp med grillning, vin och smulpaj...lovely!

tripp trapp trull



Fredagskvällen bjöd på drinkar och triss i systrar.

torsdagsnöje



I torsdags roade jag och syster K oss med att gå på bio. Harry Potter...pretty good!

Just nu..



..softar jag med lillasyster. Ljummen sommarkväl med öl, bloggar och modemagasin. Så som det ska vara. Minus myggen och förkylning hade varit perfekt.

Måndag

Jaja, jag vet, dålig uppdatering. Men hey, ibland har man liksom lite annat för sig. Är hur som helst hemma hos familjen i Uppsala nu. Dom senaste dagarna har vi plockat blåbär och jordgubbar, varit på middag hemma hos storasyster, lekt och busat med kidsen, tagit en tripp till Ikea och mycket mer. Som vanligt har jag inte haft med mig kameran, haha! Men den här veckan ska jag försöka komma ihåg den...promise!
Just nu ligger jag små sjuk i soffan med lillasyster och kollar på The Hills maraton på MTV. Som ni förstår så är jag fullt upptagen med att slappa, så ses senare!

blixtar och dunder

Nu har det dåliga vädret drabbat även oss här på den västra sidan. Sitter i sängen med öppet fönster och lyssnar på regnet och åskan som mullrar där ute. Ganska mysigt faktiskt! Hade varit ännu bättre med min kära man brevid mig, en skål med glass och en bra film. Men, men, man kan ju inte få allt :) Känns skönt att rensa luften äntligen. Har varit fruktansvärt kvavt dom senaste dagarna. Man har liksom känt att regnet varit på väg. Men om ett par dagar vill jag gärna ha solen tillbaka igen. Än är inte sommaren över!

Sitter och bevakar en auktion på tradera. Jag är nog sist i Sverige med att komma på att SJ auktionerar ut tågbiljetter där, haha! Hur som så ska jag bege mig norröver imorn, närmare bestämt Uppsala till familjen. Kommer bli tomt utan mannen min, men tyvärr är det så det är när man har familjen på andra sidan landet, man får inte alltid ihop det. Men om jag har tur så kommer han upp i helgen och gör mig sällskap några dagar.
Får väl se om jag kommer iväg...21 kr ligger mitt bud på just nu. Det vore ju ett riktigt kap! Annars får jag kika efter sista minuten, eller skjuta upp resan en dag eller två. Det löser sig allid på något vis.
Fortsatt trevlig kväll på er!

Kram

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, så grattis till mig! 6 juli Jessica & Esaias.

Frozen strawberry

Godmorgon! Här kommer lite pics från igår kväll. Efter grillningen blev det drinks at the Avalon (givetvis!). Nu ska jag skynda på, ska iväg och bada med tjejerna. Imorn kommer regnet så vi måste ju insupa varje liten solstråle idag!
Later!


Bara sådär...

Nyss så kom min älskling hem med blommor till mig...bara sådär...utan anledning. Det är det som kallas kärlek! Tusen tack min prins ♥
Nu inväntar vi lite middagsgäster som ska grilla med oss. Dricka lite rosé och snacka skit, så som man ska göra. Sen blir det kanske en tur in till stan för en öl. Vi får se...
På mig har jag min rea-fyndade maxiklänning från H&M. Så fin färg till brunbränd kropp! Till det har jag sandaler, ruffsig knut och min fina turkosring som jag inhandlade i Venedig.
Trevlig kväll på er!


sovmorgon

Oj då! Blev visst en riktig sovmorgon idag. Sitter fortfarande med morgonkaffet i handen. Hade antagligen en del sömn att ta igen från dom senaste nätterna, sover inta alls bra när det är så här varmt.
Missade att möta upp Karin och hennes vän kl 10 när dom drog iväg till slottsskogen. Alldeles för tidigt ju! Så vad ska jag hitta på idag nu då?...Aja, det löser sig. Om inte annat så kan jag lapa lite mer sol. Den ska ju tydligen försvinna dom kommade dagarna, bäst att passa på med andra ord.
Dags att ta tag i dagen.
See ya!

Vilken modebloggare är du?



Ett skojsigt test, gör det du med här! Jag blev Elin, otippat, haha!


Wellington



Jag känner på mig att regnet kommer komma snart. Till härligt varmt sommarregn passar ett par söta gummistövlar bäst. Dom här vill jag traska runt i med ett par slitna jeansshorts och slapp tischa. Finns hos Asos.com för 550 pix!

Fröken fräken mumsar jordgubbar



Bruna fräknar och prickigt sommarskin, jajamensan, det är jag det! Nu ser man verkligen att solen varit framme. Härligt! Jag är varm och klibbig, känns som luften står helt stilla. Kyler ner mig med kylskåpskalla jordgubbar och isvatten. Lite nyttigare än glassen som svalkade skönt igår.
Idag har jag haft söta kakan Karin på besök. Hon är och hälsar på under helgen. Imorn blir det slappt häng i slottskogen och kall öl på någon uteservering, lördag bad och sedan lite galej med flickorna. Sommaren är riktigt underbar!



Uppe med tuppen (nästan)

Gomorron! Här är vi uppe tidigt idag. Vaknade redan vid 8. Den här värmen gör det omöjligt att sova längre än så. Trots att vi nu mer har en fläkt i sovrummet. Men man får se det positivt, man kan verkligen utnyttja dagen till fullo!
Startade dagen med att tvätta. Ska snart slänga in dom två sista maskinerna, sen blir det sol på gården. Hade gärna tagit en tur ner till stranden men det tycks inte vara någon som är ledig idag :( Får roa mig själv helt enkelt. Vad ska ni sysselsätta er med idag?

RSS 2.0