Acne ♥

Perfekta julkjolen eller vad?! Love Acne! Minus är att varken skärpet i midjan eller tyllkjolen ingår.


Nytt i garderoben


Bild: nelly.com


pärla

Jag håller på och kikar runt lite efter något fint att ha på julafton. Hittade den här på nelly.com. Gillar färgen och partiet med pärlor som ger effekt av ett stort halsband. Finns även i puderrosa och svart och kostar 349 kr.




promenad, tomtegröt och pynt

Idag var jag fruktansvärt trött på att bara ligga stilla i sängen, och eftersom jag nu mer är feberfri så tog jag och älsklingen en kort promenad på förmiddagen. Har haft så ont i rygg och ben av att inte ha rört på mig så jag kände att det var nödvändigt att få komma ut lite. Sen gick vi hem, åt tomtegröt och julpyntade. Imorgon åker stjärnorna upp i fönstrena, förutom i köket, måste hitta en ny dit. Sen är vi ganska så färdiga fram till att granen ska fram. Tomtar och sånt gillar jag inte.
Hur som helst,så här blev det....


choklad

Lägger in ett litet snabbt inlägg, känner febern komma krypandes. Dags för påfyllning av värktabletter i systemet, haha!
Any way, två saker till som hamnar på min önskelista. Nu när jag legat i sängen i tre dagar så drömmer jag om mysplagg. Ett par chokladbruna UGGs och ett par nya pyjamasbyxor skulle sitta fint.

Bilder: brandos.se och h&m

undies

Nu när jag är sjuk så har jag inte mycket annat för mig än att ligga med datorn i sängen och surfa runt efter julklappar. Jag gör ytterligare en update på min egen lista med snygga undies! Samtliga kommer från topshop.com.




Oops! Jag har visst parat ihop set 2 och 4 med fel trosor. det ska vara tvärtom :)


Svinis?

Det var väl ingen som på riktigt trodde att jag skulle ha turen med mig och bli frisk??? Nä, tänkte väl det...Jag har nämligen fått den härliga influensan! Om det är svinis eller ej vet jag faktiskt inte men otrevligt som fan är det. Så här ligger jag med febersvettningar/frossa om vart annat, ont i kropp och knopp, rinnande näsa och noll aptit. Som jag nämnde tidigare så har även en härlig hosta kommit tillbaka också.
Någon som vet skillnaden mellan vanlig influensa och svininfluensa?
Vilket fall som helst så är jag hemma från jobbet resten av veckan. Vilket också resulterar i att jag missar vårat inplanderade adventsmys på söndag med tjejerna från jobbet, buhuhuhuhuhu.
Jag måste säga att jag tycker lite synd om mig själv.

Håller tummarna

Jävla faaaaaan! Ska jag behöva bli sjuk igen? Den förbannade hostan är tillbaka, inte lika vidrig som sist, men ändå! Hoppas hoppas hoppas att det vänder och blir bättre innan det slår ut helt. Orkar inte med det här nu...suck!

tråktomte

Ja men då var det måndag igen då. En regning sådan, som vanligt får man väl säga. Om det ändå kunde bli några grader kallare så allt jäkla regn blev härlig snö istället, suck!
Dagen kommer inte bli särskillt händelserik. Lite filandes på önskelistan till tomten, ett besök på apoteket, sedan iväg till jobbet. Vad händer hos er?

Fick en liten trevlig kommentar av "jultomten" här på bloggen. Han tyckte jag skulle sluta frossa i julen, haha! Jag gillar julen och tänker frossa i den så mycket jag vill! Så det så! Sluta vara så förbannat anti och ta till dig allt myspys istället. Tråkiga "tomte"!


Glöggmartini

God eftermiddag på er! Ledig söndag har vi här, trevligt. Synd bara att regnet öser ner (en vecka i sträck nu eller är det mer?). Hade gärna tagit en sväng på stan. Börjat handla lite julklappar. Men nu har jag ingen lust. Får bli slappdag hemma istället och bio ikväll. Vi ska se 2012, ska vara bra har jag hört.
Kanske ska hämta ner jullådan från vinden också. Kolla igenom vad vi har, om de behövs något nytt. Kanske plocka fram några ljusslingor, för det räknas ju inte som pynt tycker jag. För pynta har jag inte tänkt göra förens nästa helg.

Igår hade jag middag här hemma med tjejerna. Valde att ha lite jultema med saffranslax till middag och christmas cupcakes till dessert. Tyvärr så glömde jag av kameran helt så jag har inga bilder att visa. Däremot tänkta jag bjuda på ett riktigt smaskigt drinkrecept! Som fördrink igår serverade jag Glöggmartinis, hur mumsiga som helst! Passar perfekt till julfesterna som kommer framöver. En hit bland mina gäster :)

Det du behöver för två drinkar är:

20 cl vitvinsglögg
6 cl gin
2 cl vatten
3 cl strösocker
saften av 1 citron
is
strösocker + kanel till glaskanten

1. Koka upp vatten och strösocker till en lag. Blanda strösocker och kanel på ett fat.
2. Fukta kanten på glasen med en citronklyfta och doppa den i kanelsockret.
3. Skaka alla ingredienser i en drinkshaker och sila upp i glaset




Lista

1. De 3 senaste köpen jag gjort är klänningen från Gina, fem-pack strumpor från H&M och ny stjärna till julgranen :)
2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är ingen alls
3. Det senaste jag googlade minns jag inte, googlar ganska sällan.
4. Mitt absolut sämsta köp någonsin ...hmm..en lejongul tunika som jag aldrig tyckte om kanske? Passar verkligen inte i den färgen. Annras brukar jag tänka till innan jag köper.
5. I min handväska har jag just nu min rosa miu miu plånbok (fått av älsklingen), kalender från Ordning & reda, handkräm från Ldb (ett MÅSTE så här års!), Försvarets hudsalva, paraply och annat krafs.
6. Min favoritgata i världen är Brodway eller fifth ave. i N.Y!  
7. Mitt signaturplagg är för tillfället någon oversize stickad tröja m. svarta jeans eller tights.
8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är min väska från Marc by marc jacobs, grön klänning från zara (ordinarie pris låg på 1200 tror jag, köpte den för 299!). Har inte mkt dyrare än så, gillar att budget shoppa ;)
9. Jag är beroende av min pojkvän såklart!, kaffe, socker, min dator, min mobil och handkräm nu för tiden, haha!
10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: enkelt, grå/svart, söt
11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja H&M
12. Jag har aldrig köpt något från Cubus och kapphal
13. Jag fyndar bäst på H&M antaglien eftersom det mesta i min garderob är därifrån.
14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja Lauren Conrads eller Elin Kling
15. Mitt nästa stora inköp hoppas jag blir en märkes väska. Högst på listan står en svart mini tote från Miu Miu.
16. Min stilikon är Lauren Conrad, Elin Kling, tjejerna i Gossip Girl, Whitney Port...listan kan göras lång. 
17. I min skosamling har jag riktigt höga heels (10-12 cm) eller helt platta skor (Converse, boots, ballerinas), inget mellanting. Favoriterna är pumpsen från Steve Madden eller dom nya ankelbootsen från Zara.
18. Min drömväska är svart mini tote från miu miu, eller en Chanel
19. Varje månad shoppar jag för mellan 500-2000 kanske?
20. På nätet shoppar jag helst just nu från H&M, topshop, asos, nelly
21. Min favorit-modeblogg är ...svårt val, läser väääldigt många just för att ingen är helt perfekt. Att plocka guldkornen ur ett flertal bloggar är det bästa!
22. Jag är som snyggast när jag är festklädd och bär höga klackar. 
23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag min lillasyster, hon och jag har nog mest lika smak av alla jag känner.
24. Mitt hår är långt, mellanbrunt med highlights och i stort behov av ett frisörbesök.
25. Mitt drömjobb är...hade jag vetat det hade jag inte fortsatt slava på mitt nuvarande jobb!

Nytt i garderoben

Lördagens shoppingtur med syrran slutade med ett enda köp, den här fina klänningen från Gina! Älskar den! Invigdes redan samma kväll :)




Monday + update

jaha, då var det måndag igen då. Trist trist trist! Jag orkar inte gå till jobbet idag. Nu vill jag bara vara ledig, åka hem till familjen i uppsala och fira jul. jag vill ha snö, julpynt och myspys. Glöggparty, julskinka och julklappsshopping. INTE jobba :(
Sånt är livet antar jag och det är ju inte så jätte lång tid kvar innan allt det där börjar rulla igång. Bara att köra på och hålla ut.

Så länge kör vi en update på önskelistan till tomten...
Jag har under flera års tid samlat på Muminmuggar och skålar från Arabia. Muggsamlingen behöver ingen direkt påfyllning, har 13 stycken, däremot så behövs det fler skålar. Har bara 4 stycken hittills. Så nästa punkt på listan blir just muminskålar, gärna i någon av dessa färger...



Pics från helgen

Nu har syster och hennes man rullat hemmåt igen. Tack för en mysig helg!
På fredag kväll blev det Liseberg (vi trotsade regnet, haha) med varm choklad och marknad. Sedan hem till Idol, tacos och vinmys. Lördagen bjöd på shopping, kinabuffé, fördrinkar, middag på Incontro och sedan drinkar i pianobaren. Lyckad helg som gick alldeles för fort! Tillbaka till jobbet imorn, suck!

Nu på eftermiddagen bär det av till Ikea. Ska ÄNTLIGEN köpa ett större matbord till köket. Är så trött på mitt gamla bord som bara har plats för två personer. Kommer garanterat hitta lite annat smått och gott också, det gör man ju alltid ;)
Trevlig söndag på er!

 

Jul på Liseberg



I morgon kommer storasyster och hennes man ner hit till Gbg för en weekend med oss. Startar helgen med premiären av Jul på Lisberg. Julmarknaden firar 10 år så det ska tydligen vara extra pyntat och mysigt! Jag har redan skymtat konstsnö en masse vid ingången.
Kvällen fortsätter sedan med middag och vin här hemma. Lördagen bjuder på shopping, restaurang och drinkar. Najs!
Ser fram emot det syster yster!


let it snow!

Det snöade här igår, riktigt stora flingor faktiskt (okej, det spöregnade mellan varven så det blev ju ingen snö på marken, men ändå!). Det gjorde att jag blev riktigt sugen på gröt, pepparkakor, glögg och lussebullar. Brukar vilja vänta lite med allt sånt så man inte hinner lessna innan julen ens är här. Men idag kunde jag inte hålla mig längre, det blev risgrynsgröt till lunch/middag och nu smaskar jag på clementiner och pepparkakor. Mums!


"juligt"

Åh vad jag ÄLSKAR  när man får ta en riktigt lång och härlig sovmorgon mitt i veckan. Idag var en sådan dag. Har jobbat sedan i torsdags, tidiga mornar hela helgen, men idag börjar jag inte förens 16. Så jag sov från tio igår kväll till elva i förmiddags, lovely! Nu är jag utvilad, men lite seg. Fyra dagar kvar tills jag är helt ledig. Ska nog gå bra. Får ha lönen i åtanke som kommer sitta fint till julhandeln.

Och på tal om jul så börjar jag verkligen längta tills karusellen drar igång! Julpynt, lussebak, julklappar, glögg och pepparkakor, julmusik, julmarknad och allt det där. Hoppas hoppas hoppas att det kommer lite snö i år också. Var riktigt dålig med det förra året här i Götet.
Lite nytt inför årets jul kommer behövas. Ny lägenhet betyder nytt julpynt, haha! Detta står på listan...





♥ Julblommor till köket
♥ Krans att hänga på dörren. Kanske inte det viktigaste, men det är fint :)
♥ Nya tabletter till nya bordet. Dessa är lagom "juliga", får inte bli för rött och krimskramsigt.
♥ Lite fler julgranskulor, såg lite snålt ut sist. Klassiska röda ska det vara.
♥ Två stycken ljuslycktor att ha på hallgolvet.
♥ Kökshanddukar som matchar tabletterna.


stripes x 2

Blä vad jag är trött! Har börjat jobba 06.30 två dagar i rad nu, och eftersom jag VERKLIGEN INTE är en morgonmänniska så känns det kan jag lova! Tog en tupplur på em idag, men det tycks inte hjälpa. Lika trött är jag för det.
Men men, det ger ju en anledning till att bara vara hemma och slappa så här en fredag med en helg full med jobb runt hörnet, och det kan ju vara bra. Så kvällen har bjudit på tacopaj, naturgodis, Idol och myspys med pojkvännen. Inte helt fel med andra ord ;)

Sprang in en sväng på H&M på vägen hem och hittade dessa två godbitar. Organic cotton och ränder, kan det bli bättre? Den vita oversize toppen kommer bli grym till ett par svarta eller mörkblå jeans och den marinblå klänningen kommer jag bära med ett skärp i midjan (som jag så fint illustrerar på bilden, hehe) och gråa strumpbyxor.




Byredo

Jag vill lägga till doftljus från Byredo på min önskelista. Lyxigt! Tror någon av dessa dofter skulle passa mig bäst.



091104

Ibland är det faktiskt himla trist att vara ledig mitt i veckan när ingen annan är det. Jag har ju min "helg" nu och har verkligen ingenting kul inplanerat. Alla andra jobbar ju eller är i skolan. Kanske ska roa mig med en promenad? Eller boka tid hos frisören...blablabla...tråkig dag idag.

Vinter

Nu har jag dammat, dammsugit, skurat golv, gjort rent badrummet, handlat, bytt sängkläder och slängt in dom första två tvättarna. Jag förtjänar en liten belöning i form av Marabous nya choklad, Vinter! Hur god som helst! Samkar verkligen jul, typ pepparkaka-choklad-glögg-smak, hehe! Prövat vettja!



Christmas wishes

Jag gör som Engla och påbörjar min önskelista till tomten. Så alla ni som tycker att jag varit snäll i år och förtjänar en liten julklapp får hålla utkik här i bloggen, listan kommer fyllas på allt eftersom







♥ Nytt bäddset, gärna i fin grå färg. Enkelt ska det vara! 
♥ Överkast. Det fina rosa från H&M Home är underbart! Dock skulle jag önskat att det fanns i gräddvitt istället. 
♥ Ny kvällsläsning, "Elsas mode" av Sofi Fahrman står högst på listan.
♥ Stora tekoppar. Gärna med fint blommigt mönster. Finns många härliga på Indiska.
♥ Mössa, den här kommer från H&M och är sådär gulligt "Ronja-Rövardotter-mysig"
♥ Kents nya skiva "Röd"


RSS 2.0