rosa eller chokladbrun?


bilder: netonnet.se (canon ixuss80)

Jag behöver verkligen en ny kamera. Den jag har nu fungerar inte alls bra och zoomen är trasig, vilket gör att bilderna blir sudiga och fula. Hade tänkt önska mig en ny av tomten i julklapp. Har funderat på denna modell från Canon. Antingen i rosa eller chokladbrun. Vad tycker ni?

Dagens

Humör: Bra! Utvilad och pigg. Glad över mina kommande lediga dagar.
Gjort: Ätit frukost, läst post
Planer: Först möte på eftermidagen (ok helt ledig är jag inte) sen iväg på julbord med älsklingen.
Ser på: Snart ett nytt avsnitt av Grey´s anatomy
Lyssnar på: Ingenting
Läser: Bloggar, nyheter
Dricker: Kaffe
Äter: Naturell yoghurt med min hemmagjorda musli och torkade tranbär med jordgubbssmak, mums!
Bästa: Det är helg!
Sämsta: Som vanligt vädret. Blir det någonsin vinter på den här sidan av landet?
Väder: Gråmulet, lite regn och ca 7 plusgrader, blä!

Dagens

Humör: Trött och lite grinig (2 dagar kvar tills jag är ledig..puh!)
Gjort: Ätit frukost, kollat mail och läst bloggar
Planer: Ska strax göra mig i ordning för att sedan gå till jobbet
Ser på: Tvn står på i bakrunden, men ser på datorskärmen just nu
Lyssnar på: ingenting
Läser: bloggar
Dricker: Kaffe
Äter: har precis ätit två mackor med leverpastej och gurka
Bästa: Att jag har haft sovmorgon dom senaste dagarna. Behövs verkligen!
Sämsta: Att jag måste jobba två dagar till och vädret. Vart är min snö?!
Väder: Trist som tusan. 8 plusgrader och gråmulet.

favorit i butik....Asos.com


Matthew Willamson + H&M

Ännu en tisdag, men denna tisdag är lite roligare än andra. Lön idag ju! Gud vad jag behövde det. Luspank har jag varit dom senaste dagarna. Nu kan jag äntligen börja julhandla, boka biljetter hem till familjen över jul och köpa min nyårsblåsa. Inte för jag än så länge har några planer för nyår men ändå, en klänning måste man ju ha! Sitter just nu och myser i sängen med en kopp kaffe. Ska iväg och jobba senare...vill inte! Är inne i en intensiv period just nu, åtta dagar i rad ska jag jobba innan den blir lite ledigt igen. Känner att energin är nere vid fotknölarna och har en förkylning som lurar runt hörnet. Men men, får tänka positivt, inte långt kvar till jul och innan dess ska jag minsann hinna med massa jul-mys-stök-grejer. Lite mer snö på det så blir det nog tre fina veckor. (Är så avis på snön hemma i Uppsala)
Föresten har ni hört vem som står på tur för ett samarbete med H&M? Ingen mindre än Matthew Williamson! Ska bli spännande och se hur det blir. Själv var jag inte så där super intresserad av kollektionen från comme des garcons, så jag hoppas att denna blir bättre. Den 23:e april kommer den finnas i butik. Håll till godo!

Favorit i butik...forever21


Dagens låt



Tyckte det var dags för en dagens låt igen...denna kanske inte är den mest uppmuntrande låten, men åh så underbar!! Bara älskar den! Cat Power - The greatest

Årets första snö

Men vad är det jag ser!? Utanför mitt fönster, där nere på gräset ligger det ett litet lager av snö, wiihoo! Kommer säkerligen vara borta inom några timmar, men ändå, alltid något. Har redan en massa julkänsla i kroppen. Nästa helg är det dags för att pynta här hemma och nästa fredag är det dags för årets första julbord. Mysigt värre! Men innan dess väntar en hel del jobb. Bara att bita ihop och tänka på dom välbehövda pengarna. Som det ser ut nu så räcker inte slantarna ens till en liten ynklig present. Men oroa er inte kära vänner och familj för på tisdag kommer lönen och då blir det julshopping! Ha en fin dag allihop!

Favorit i butik...h&m

Hej på er! Jag ska strax iväg och träffa min kära vän R. Tänkte bara slänga in ytterligare en "favorit i butik". Denna gången är det H&M som står på tur. Detta är från onlinebutiken, Dam och Divided. Här kommer favoriterna!


Favorit i butik...BikBok



Det är mycket prat om BikBok just nu, så jag var ju tvungen att kolla in vad dom hade att erbjuda. Och det var faktiskt mycket fina grejer. Här är några av mina favoriter. Fanns mycket mer som gärna får flytta in i min garderob. Kika in på hemsidan du med! bikbok.com


Stella bakar...

Jag glömde ju bort att jag skulle tipsa er om ett jätte smarrigt recept. Jag har idag bytt ut knäckemackan med leverpastej mot ett gott, nyttigt och mättande bröd från min nya bakbok, a piece of cake av Leila Lindholm. Turbosnabba filmjölkslimpan närmare bestämt. Det går bra att variera sig lite efter vad man själv tycker om. Gillar du inte torkad frukt, ta bara nötter, eller tvärtom. Jag bytte ut filmjölken mot naturell yoghurt (det jag hade hemma) och det gick minst lika bra. Hoppas ni tycker om det!

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl solrosfrön

1 1/2 tsk salt

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka frukten och nötterna grovt, blanda med russinen och alla torra ingredienser och rör ner i filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.

 
På bilderna ser ni min söta guddotter/systerdotter Stella som bakar bullar och muffins till sin mammas födelsedag. Så duktig så var hon! Vispa smet tyckte hon var roligast :)



 


Tisdag

Gomorron! Jaha då var det tisdag. Sitter och äter frukost och dricker kaffe just nu. Drar mig för att gå ut senare, för usch vilket väder! Det blåser och stormar och regnar, kallt är det säkert också. Det är dagar som dessa som man bara vill vara hemma och mysa i sängen med en kopp te och film. Får väl ta det imorgon då jag är ledig igen. Nu ska jag se på ett nytt avsnitt av The Hills (som vanligt på tisdagar) och sen senare bege mig till jobbet. Ha en fin dag!


Favorit i butik...Topshop




Favvisar från Topshop denna vecka är två ljuvliga kjolar som är perfekta för vinterns fester. Kanske till jul och nyår? Har en förkärlek till allt som är navy blue eller har paljetter just nu. Sedan en sockersöt bh med vita spetsvolanger. Finns även trosor till men tyvärr bara i stringmodell. Stort minus! Sist men inte minst så har vi en snygg halsduk med leopardprint. Finns även i röd och grå. Var å klämmde på den idag, super mjuk! Inget stick och kli där inte. Den lägger jag till på min önskelista till tomten!

budgetshopping



Nu har jag sprungit färdigt på stan. Insåg ganska fort att det var budgetshopping som gällde idag då det damp ner räkningar i brevlådan precis innan jag gick. Men men, jag gjord det bästa av situationen. Var ju på jakt efter en ny vinterjacka, men instället fik det bli en uppfräschning av min gamla. Fyndade en pälskrage på H&M för 129 kronor, med ett presentkort på 50 kronor va det bara 79 pix som jag fick lägga ut. Riktigt nöjd är jag, var ju nästan en sån jacka jag var ute efter. Hade varit riktigt fint om jackan hade varit marinblå istället för svart, men va tusan! Sen köpte jag två super mysiga adventssjtärnor till kök och vardagsrum. Stjärnan i mitten kommer från Indiska och den till höger från Bolagret. Nu längtar jag efter att få pynta lägenheten och göra det mysigt.

Ännu en måndag

God morgon! Äntligen är helgens jobb över och jag har en ledig dag. Tog en extra lång sovmorgon, kände att det behövdes. Av någon anledning så blir jag alltid mycket tröttare av att jobba på helger än vardagar, beror väl på att man är inställd på att man ska vara ledig på helgen. Idag ska jag åka ner på stan en sväng och göra lite ärenden, luncha med min älskling och leta efter en ny vinterjacka. Lika svårt varje år att hitta någon jag gillar. Nej nu ska jag återgå till kaffekoppen och sen vika lite tvätt innan jag ger mig iväg. Ha en trevlig dag!

Härliga fredag...

...och jag är ledig! Hur skönt som helst. Har dock varit riktigt skit väder ute så dagens shoppingtur blev inställd. Tar det en annan dag, när lönen kommer kan ju vara en bra idé eftersom jag faktiskt inte riktigt har råd med shopping i nuläget. Så dagen har spenderats med städ och tvätt, skojigt värre. Sitter och filar på min önskelista inför jul också, går sådär. Vet inte riktigt vad jag vill ha eller behöver, någon som ha något förslag? Ikväll blir det mysmiddag med älsklingen och sen bjuder helgen på en massa jobb, suck och stön!

cranberry från body shop


Bilder: thebodyshop.se


Åh äntligen! har väntat i ett helt år på att cranberry serien ska komma tillbaka till body shop. Köpte bodybutter med den doften strax innan jul förra året och det har varit en stående favorit sedan dess. Tror jag ska köpa på mig ett badskum också det här året. Bubbelbad med "riktiga" bubblor är mycket mysigare än shampobubblor :D


jag ser rött


Bild: chique.se

Jag har länge varit på jakt efter en röd väska i sån där lagom storlek att ha till vardags. Hittade en underbart fin för ca 6 månader sedan i en butik här i Göteborg. Precis när jag bestämt mig för att slå till så tog den slut! Typiskt mig! Men nu har jag äntligen hittat en ny som jag tycker om. Den här fina kommer från Chique.se och påminner om dom snygga Balenciagaväskorna som jag bara älskar! Perfekt budgetköp! Blir min eller din för 569 kr.

himmelsk säng



Jag och min älskade sambo har planer på att skaffa en ny säng, en STOR säng. Just nu ligger vi och små trängs i min gamla 120 cm säng. Det har vi gjort i 2,5 år så det är dags att bli vuxen och köpa en riktig dubbelsäng, haha! Hursom så har jag blivit lite kär i den här sänggaveln från IKEA. En riktigt fin säng blir det med nya madrasser och en stilren sängkappa. Vad tror ni, fint?

faux fur FUL jacket

Jag var så glad idag när jag skulle gå och hämta ut ett paket som har väntat på mig. Det var nämligen min faux fur jacket som hade kommit. Dessvärre blev det en stor besvikelse! Jackan var inte alls i samma modell som på bilden på hemsidan, inte samma färg och i mycket sämmre material. Det såg i princip ut som en barnjacka gjord av silvergrå nallebjörnar! Fy vad arg jag är, nu måste jag hitta en ny jacka...orka! Rekommenderas inte att handla från den hemsidan. Det tog dessutom över tre veckor att få den levererad.

snoddas


bilder: topshop.com

Jag är lite sugen på att köpa en "snoddhalsduk" det här året. Det finns ju fina randiga på Urban Outfitters som man bland annat har sett Linn springa omkring med. Men den butiken finns ju inte i Göteborg så jag har hittat dessa två på Topshop istället. Gillar den cremefärgade stickade mest, tror jag ska spana efter den imorn när jag tänkt ta en tur på stan.

tbx i götet

Nu är jag tillbaka i götet! Skönt att komma hem till sitt eget men hade gärna stannat en vecka till hos familjen. Så här års tappar jag alltid all motivation till jobb och allt vad det innebär. Är så trisst när allting bara rullar på som vanligt och det STÄNDIGT regnar och är grått och mörkt. Det är dessa dagar som ger mig små ångest...vill bara gömma mig under täcket och sova bort skiten. Nej nu längtar jag till julmyset. Vill pynta min lägenhet, köpa julklappar till alla nära å kära, dricka glögg och äta lussebullar! Å snälla, ge mig lite snö det här året!!! Men men, får väl stå ut några veckor till. Nu ska jag kika på den nya avsnittet av The Hills och sen göra mig redo för jobb, blä!

platforms



Snygga platåstövlar från Asos.com. Perfekta till partyt nu när det börjar bli för kallt för pumps och liknande. Blir dina för 1706 riksdaler. Finns i svart och grått.

stress!

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen i veckan. Har varit stress stress stress kan jag meddela. Började veckan med jobb, sedan packa ihop mig och min resväska för att bege mig hem till familjen i Uppsala. Krångel och bök som vanligt, plus att jag har fått stå ut med en värkande fot den senaste tiden. Skyhöga klackar och några glas vin är inte att rekommendera! Det resulterade i en vrickad fot förra fredagen. Sen har det varit familjemiddagar, en mormor som fyllt år, födelsedagsbak åt storasyster, shopping, hämta systerbarn på dagis med mera....I helgen väntar bio med lillasyster, födelsedagsfest för storasyster och sedan födelsedagsfika för storasyster. Fullspäckat schema som ni märker :D Utöver detta så meddelar min kära sambo att han har fått besöka farbror doktorn och ska nu gå på antibiotika i en hel månad....varför måste allt komma på en och samma gång?!

Q-pot hos kyssjohanna


Bilder: kyssjohanna.se

Har ni haft en trevlig halloween och allhelgona? Själv var jag ute på partaj igår med mina tjejer, hur kul som helst hade vi, men det resulterade i en slappdag i soffan idag för min del. Har då haft massa tid till att återigen börjat plöja igenom sex and the city-boxen, jag lessnar nog aldrig :)
Tänkte tipsa er om det nya märket hos Kyssjohanna, Q-pot. Ringar, örhängen och halsband i form av glass och andra godsaker. Hur söta som hellst! Knasigt, men kul! Eller vad tycker ni, hiss eller diss?
Fortsatt trevlig helg på er!

RSS 2.0