Shannen navy Ida Sjöstedt


Bild: tretton.se

Här har vi den! Den ultimata jackan nu i vinter! Så underbar marinblå ullkappa med pälskrage från Ida Sjöstedt. Blev så glad när jag hittade den men så ledsen när jag såg att den är slut i alla storlekar. Kan man ha mer otur? Håller tummarna för att den kommer in i lager snart igen.

a pice of cake




Idag ha jag varit på posten och hämtat ut ett paket som väntat på mig i en vecka. Har inte hunnit tidigare för dom har ju så himla dumma öppettider på posten! Hur som helst så va det en present från min kära vän M uppe i Umeå. Leila Lindholms bakbok, a pice of cake. Åh jag älskar den! Alla som känner mig vet ju att jag är tokig i att baka och Leila är min idol, missar inte ett avsnitt, haha! Tack snälla söta M!

Dagens låt

 

Dagens låt, Missy Higgins - Where I stood....För att den är så fin! Lyssna och njut :D

Ashley Olsens heels



Blir man inte bara jätte kär i Ashley Olsens heels??? Är precis vad jag skulle behöva i min garderob, gråa platåpumps! Letade efter ett par i New York men hittade inga som föll mig i smaken. Ska nog ta upp jakten igen...Bilden är tagen från tvillingarnas bookrelease. Båda två är supersnygga som vanligt.

Pretty pink

Det här är vad jag önskar mig mest av allt just nu. Åh den är ju så underbar! Min gamla skräp dator behöver verkligen bytas ut snart, trots att den bara är 1-2 år. Riktigt dåligt köp var det, dumma dumma jag!


Bilder från dustinhome.se (sony vaio cs11s)

Fina under

Letar du efter nya undies? Spana in julkollektionen på Lindex! Kampanjmodellen Caroline Winberg är ju galet snygg på dessa bilder...


Kate Moss Christmas 08 collection

Morn´ morn´ ! Här sitter jag med kaffekoppen i handen, härligt va?! Älskar när man har tid att ta det lugnt på morgonen. Men om en stund ska jag iväg till jobbet, jisses va mycket vi har haft att göra denna vecka! Måste bero på att det är höstlov nu. Imorn är jag ledig så ja får ta igen mig då. Hur som haver så sitter jag och spanar in Kate Moss nya julkollektion för Topshop. Har ni kikat på den? Vad tycker ni? Jag brukar tycka hon gör fina kollektioner, har dock aldrig köpt något. Den här är minst lika bra som tidigare säsonger. Här kommer mina favvisar!




Bilder: topshop.com

Acne till fest och vardags


Bilder: acnestudios.com

Om två veckor ungefär ska jag hem till Uppsala för att hälsa på familjen. Min kära storasyster fyller år och det ska firas med kombinerad inflyttningsfest. Dagen till ära hade jag gärna burit denna fina klänning från Acne. Älskar den röda färgen, piggar upp i höstmörkret! Eller så skulle den vita kjolen också passa fint. Tycker den outfitten är fantastisk när man klär ner kjolen lite med en slapp t-shirt. Den sista bilden tog jag med mest för lite inspiration, den perfekta vardagslooken!

Våffelfrukost



Tjingeling! Hur har helgen varit? Min har varit toppen! Igår var ju jag och min honey ute och åt lyxmiddag. Super god mat, god champagne och fantastiska ostar efter maten med passande vin till. Jag äääääälskar ost så sjukt mycket så jag är väldans nöjd med den middagen :) Efter det kom mina två kära vänninor och mötte upp oss för en liten drinkrunda på stan. Tack så mycket flickor för en trevlig kväll! Idag har jag bara degat i soffan hela dagen. Gräddade massor av goda våfflor till frukost och nu efter en skön dusch så sitter jag med en ansiktsmask och tar igen mig. Kan nog inte bli så mycket bättre än så här, eller hur?!

Paris Kate and I



Bilder: mq.se och elle.se

Ni har väl inte missat MQ´s nya festkollektion? Den släpptes 23:e oktober i utvalda butiker. Kollektionen heter "Paris Kate and I" och kommer utökas med nya plagg varje månad. Tanken är att skapa festkläder till speciella tillfällen till bra pris. Här ovan ser ni mina favoriter. Vill ni kika på hela kollektionen gör ni det här!

Härliga helg!

Äntligen helg! Löningsfredag på jobbet är inte att leka med, är helt slut! Så skönt att vara ledig. Ikväll ska jag och älsklingen ut och äta fin middag för att fira min födelsedag själva. Sen ska vi möta upp en gäng vänner för att dricka lite drinkar, trevligt trevligt! Har gjort mitt bästa för att få bra bilder på mina presenter, dom blev sådär men får duga...

   
Rosa klocka från Triwa/Tritoni            Örhängen och armband från Cornelia

  
Elvisp från Dualit                                     Vita liljor från mamma :)


23 år

Hej hej! Ja, då var man ett år äldre. Hade en mysig dag igår som började med frukost på sängen och paket från älsklingen. Har försökt ta lite bilder på det jag fick men det blev inge bra, gör ett nytt försök i helgen. Men varje fall så fick jag den rosa klockan från Triwa/Tritoni som jag önskat mig. Underbar! Fick även presentkort på make up store och en privat make up lektion. Det ska jag utnyttja någon gång man vill vara extra fin och ompysslad. Sen fick jag smycken från märket Cornelia, designat av svenska Cornelia Webb. Super coola, ni ska få se en bild senare. Efter paketöppningen åkte jag ner till stationen och hämtade upp lilla mammsen för lite lunch på stan. På eftermiddagen bjöds det på tårta och kaffe och ännu mer presenter. Fick en elvisp från Dualit av föräldrarna. Inte någe vidare skoj tycker nog dom flesta, men jag som älskar att baka är väldans nöjd med min visp, haha! Senare så avnöjt vi champagne, god mat och vin. Precis så som man ska göra på sin födelsedag! Tack snälla alla ni som hörde av er med gratulationer, you made my day! puss och kram

midnight passion



Nu har jag målat naglarna och gjort mig kalasfin till imorn. Lacket är en gammal favorit från H&M, midnight passion heter det. Resutlatet blir något mörkare än vad det ser ut på bilden, perfekt nu på hösten. Till mina nariga händer använder jag Beauty rush från Victoria´s secret med doften candy baby.

The bow collection



YSL släpper den här underbara "bow collection" som deras julkollektion. Underbart söt med askar som pryds av eller är formade som rosetter. Måste-ha-begär!! I serien ingår det bland annat highligter, ögonskuggpalett med nyanserna guld, plommon, grå och ros, lippgloss "golden burgundy" och två nagellack, dark blue och moolight white. Ja tack snälla tomten!

Just nu

Oj oj oj vad dålig jag har varit på att skriva i bloggen de senaste dagarna. Men jag har liksom haft fullt upp. Som ni säkert inte har missat så fyller ju jag år imorn, hela 23 år gammal blir jag :D, därför har det varit mycket förberedelser inför det. Hela dagen idag har gått till att städa, tvätta och göra fint här hemma. Kära mor och far kommer på besök och det är ju inte varje dag det händer så jag tänkte att det är bäst att putsa lägenheten riktigt ordentligt, haha! Och just nu så håller jag på och bakar kakor, mumsigt! Utöver födelsedagsbestyr så har det varit en del jobb. Men men, imorn ska jag bara ta det lugnt och njuta, äta massor av tårta och kakor och öppna fina presenter. På kvällen blir det restaurangbesök med kära pojken och mammsen och pappsen. Bilder från min dag dyker givetvis upp så småning om.
Puss på er sötnosar!

Lyx vs. budget

  
Miu Miu (bild Net-a-porter)                                                 Asos.com

Gillar Miu Miu´s diamond quilted bag grymt mycket. Men att lägga ca 11000 på en väska känns lite väl. Hittade denna snygga budget variant på Asos.com. Funkar minst lika bra! Så vad tycks, lyx eller budget?

Bullkalas



Godmorgon! Jag vet, det är snarare eftermiddag, men har man en pojkvän som jobbar halva nätterna så blir det lite så att man vänder på dygnet för att kunna umgås. Dessutom så finns det väl inget bättre än att ligga och dra sig i sängen en söndagsmorgon? Idag ska vi bara ha myssöndag, ta en promenad (underbart väder här nere i götet!), laga lite mat och eventuellt en snabb sväng ner på stan. Måste köpa lite saker till veckan, jag fyller ju faktiskt år på onsdag :D ! Så igår va det bullbak här hemma, till min älsklings förtjusning. Kanelbullar är det godaste som finns enligt honom, haha! Vad ska ni göra för skoj idag?

Ben, jerry å shakespeare

Jaha, då var man hemma igen då. Är så satans trött idag. Hade gärna hittat på nå skoj nu ikväll men jag orkar knappt byta kanal på tvn. Får bli kul imorn istället. Ikväll blir det shakespeare in love och en bytta glass från Ben and jerry givetvis. Min älskade söta bästaste pojke köpte det till mig igår. En trevlig överraskning efter jobbet, precis vad jag vill ha nu. Tänk va bra han känner mig :D vad har ni för er?

fina fodral


Jag har länge letat efter ett snyggt fodral till min laptop. Hittade dessa skönheter i artikeln "laptops för fashionistas" på Elle´s hemsida. Gillar speciellt den med rosett på, såklart! Kommer från Schumacher och kostar 3700 kr. Den vänstra kommer från Carin Wester och kostar 1999 kr. Alldeles för mycket för mig, men som sagt, önska kostar ingenting ;)


New York shopping!

Äntligen dags för det ni helst av allt har velat se. Vad jag köpte där borta i städernas stad! Har inte riktigt fått med allt, men det viktigaste. Släng gärna in en kommentar, vill veta vad ni tycker!


Från Forever21, svart paljettväst, vit spetsblus och randig t-shirt i creme och marint
med paljetter i dom marinblå ränderna.


Smått och gott från Victoria´s secret. Tre hårvårdsprodukter från serien So sexy, tre par spetstrosor (älskar dom chockrosa!), läppglans med "pluteffekt" samt handcreme som doftar godis. Köpte även ögonskuggor och ytterligare ett läppglans som inte finns med på bilden.


Från Urban outfitters, blommig väst och vitt linne med spetsrygg. Har skrivit om linnet tidigare här i bloggen.


Vita Converse


Blommig kjol med tyll under och sidenband i midjan, från Forever21. Tänkt till min födelsedag nästa vecka :)


Triss i väskor! Svart quiltad från marc by marc jacobs, grå/svart oversize clutch från Nicole Lee (grymt snyggt innertyg!) och brun läderclutch från Forever21.


Svarta platåpumps från Steve Madden. Älskar älskar älskar dessa! Inga Louboutin men så nära man kan komma :) Letade dessutom efter platåsandalerna som liknar dom från YSL som jag nämnt tidigare, men ingenstans fanns dom i min storlek. Blev lite ledsen, ville ju så gärna ha dom med mig hem.

New York del 6

Dag 6, sista dagen i denna underbara stad. Kändes riktigt deppigt att veta att man snart var hemma i Sverige igen, hemma i vardagen. Men men, inget att göra åt. Vi höll humöret uppe och ägnade dom sista timmarna åt att köpa presenter och lite annat smått och gott som man hittade på vägen :D Svårt att låta bli när man vet att det är sista chansen, som upplagt för impulsshopping, haha! Sen tryckte vi i oss en stor fet amerikansk pizza innan det bar av till flygplatsen, snyft! Men vi kommer tillbaka, var så säker!

Kusin och lillasyster



Jag och min söta pojke



 Älsklingen med enorm pizza. Bilden gör den inte rättvisa, det var verkligen den största jag sett!


Faux fur jacket

Hej hej! Beklagar at de inte blev något inlägg igår, bloggen var inte riktigt sig själv. Vägrade posta bilder. Irriterande eftersom jag hade planer på att äntligen avsluta hela NY grejen. Skulle dessutom visa vilken underbar pälsjacka (fusk såklart!) jag klickade hem igår. Var nära på att inte få någon då det var nåt strul med kortbetalning, men offrade mig och betalade ytterligare 50 spänn och tog postförskott istället. Tur det för idag är den slut i lager! Vill ni kika på jackan så finns den här! Jag valden den grå, känndes mest jag :) Eller vad tycker ni? Hur som helst så ska jag se om bloggen har ordnat upp sig tills ikväll, i sånna fall dyker det upp den sista delen av New York, samt shoppingen som är efterfrågad av er. Tills dess, ha en bra dag!


New York del 5

Fjärde dagen i storstan. Ännu mer shopping, såklart! Denna gången höll vi till på nedre delen av Brodway och Soho. Strosade runt i den mysiga stadsdelen i timmtal. Besökte det helt underbart söta Magnolia bakery på Bleecker street där vi köpte med oss en hel drös av deras omtalade cupcakes. Efter den sockerkicken orkade man med några timmar till, trots ömmande fötter och tunga kassar.



Det blev en lång dag så min kära pojk krävde att vi stannade till för förfriskningar. Med andra ord öl, haha! Ja nåt ska han väl ha för att han stått ut med tre shoppinggalna flickor i flera dagar. Så vi stannade till vid en uteservering och drack en varsinn drink medans vi vilade fötterna. Som ni ser så var jag väldans nöjd med mitt köp på Marc Jacobs...talar om senare vad som gömmer sig i påsen :D Kvällsmaten åts på den absolut bästa restaurangen vi besökt i NY hittills, Nobu! Fantastisk japansk restaurang som varmt rekomenderas till alla er som älskar sushi och fisk.


Gossip i NY

Idag är det fint väder ute! Tänk vad mycket gladare man blir av lite solsken. Ska snart iväg till jobbet men innan dess ska jag försöka hinna kolla in det nya avsnittet av The Hills. Ikväll blir det ett nytt avsnitt av Gossip Girl som ligger och väntar i min dator. Läste dagen efter att jag kommit hem från new York att dom hade haft inspelningar av Gossip girl ALLA dagar vi hade varit där. Förstå hur surt det var att vi missade det! Tänk att få se alla härliga outfits i verkligheten...men men, inget att göra åt. Jag ska försöka hinna med att lägga upp det sista från resan ikväll, samt bilder på det mesta av shoppingen. Hoppas ni tittar förbi då med! Trevlig tisdag på er!

New York del 4

Den fjärde dagen i The Big Apple var det äntligen dags för shopping! Vi valde att sikta in oss på Brodway, från Times Square och neråt. Det flög iväg en hel del pengar den dagen kan jag säga. Forever 21, Victorias secret, Steve Madden, Sephora och ett antal andra butiker hann vi med. Allt jag köpte kommer jag lägga upp i ett senare inlägg.
På kvällen blev det middag på Blue water grill vid Union Square.

(Om ni undrar varför jag har tagit bort bilder från del 3 och lagt in dom här istället så beror det helt enkelt på att jag blandade ihop dagarna,haha! Så kan det gå, men nu ska allt stämma, promise!)




bye bye myshöst

Hej hallå! Jäklar vilket tråkigt väder det är idag. Nu har det passerat från myshöst till trist regnhöst. Har inte alls lust att gå ut. Kommer nog spendera dagen framför tvn. Senare ikväll gör jag eventuellt ett besök hos lilla R som skaffat sig ny bostad i närheten av mig. Ska bli spännande att se hur hon har lyckats klämma in sig på ynka 19 kvm! Loftsäng is the shit har jag hört ;) Har ju tyvärr missat det där med inflyttningspresent, men tror att en present från NY går precis lika bra, även om det inte är något till hemmet. Nej nu ska jag återgå till kaffekoppen. Kanske boka en tvättid också. Ha det godis!

P.S. Läste att Linn tipsade om quiltade väskor a la Chanel. Den från Asos hänger fint i min garderob, gick dock sönder väldigt fort så den rekomenderas inte att användas dagligen som jag gjorde. D.S.


New York del 3

Ok, dag tre alltså...Vi började dagen med american pancakes som jag hade tjatat om redan på flygplatsen :) Sedan var det museum som väntade. Först besökte vi "The Met" (Metropolitan museum of art). Givetvis så var lillasyster och jag tvugna att posa på trappan utanför, a la Gossip Girl. Ni som är fans av serien känner ju säkert till att det är på den trappan tjejerna alltid äter lunch. Pojkvännen tyckte såklart att vi var sååå pinsamma, men ställde ändå upp som fotograf, haha!


Blueberrypancakes m sirap, mums!



The Met...Vi är dom små som sitter på trappan :)

Efter The Met gick vi vidare till Guggenheim museum och sedan promenarade vi igenom Central Park. Stannade till på The Boathouse för ett glas vin och en osttallrik. Super mysigt! Ni som är sex and the city fans känner kanske igen restaurangen från det avsnittet då Mr Big och Carrie ramlar i vattnet :)



Efter att vi laddat med lite ny energi gick vi Fifth Avenue ner. Kikade in på Tiffanys och Saks bland annat. Spana in deras coola skoavdelning! Här skulle man kunna spendera timmar. Fullt med märkes skor, Christian Louboutin och YSL fick extra mycket utav min tid :D Var verkligen sugen på att få med mig ett par hem.




Söndagsmiddag

Godkväll! hur har helgen varit? Jag har spenderat dagen med att städa upp allt kaos som blir när man försöker packa upp två smockfyllda resväskor. Jag har en tendens att ge upp när jag kommit halvvägs och lämnar allt i en enda röra :) Men nu är golvet fritt från kläder och dyligt. Nu på kvällen har vi haft middagsgäster, bjöd på tacos, enkelt men gott! Hur som helst så har jag äntligen lite tid över till bloggen, så jag har tänkt lägga upp del 3 av NY resan om en stund. Har inväntat bilder från syster, därför det tagit lite tid. Jag vet ju att ni är så nyfikna på att se resten, framförallt det jag shoppade, haha! Håll till godo.

jetlag

Usch va dum jag var som sa ja till att jobba idag. Jag har ju sån jäkla jetlag! Är sjukt trött hela tiden och kan kanpp skillja på natt och dag, haha! Men men, jag överlevde som vanligt. Nu sitter jag och glor på sex and the city och drömmer mig tillbaka till NY. För visst håller ni väl med om att Sverige är ganska så trist just nu? Händer ingenting spännande alls, bara tråkig vardag ett tag framöver. Ska ta och lägga upp resten av New York resan också, blir antagligen imorn. Så titta in då igen! Kram på er!


New York del 2

Herregud, det märks att man är trött. Glömde ju bort hälften av det vi gjorde första dagen. Efter frihetsgudinnan så va det som sagt lunch och lite shopping på Century 21, sen tog vi metron upp till Columbus circle där Trump tower ligger. Promenarade därifrån till American museum of natural history. Tror vi spendarade ca 4 timmar där inne! Det va enormt och har man en pojkvän som äääälskar museum så tar det lite tid :)


Trump tower                          Älsklingen på american museum of natural history

Sen blev det en lång promenad ner för Brodway...



Vi passerade bland annat stället där dom spelar in Late show whit David Letterman, massor av pretzelstånd och jag var ju bara tvungen att smaka, haha! Sen var vi inne på en jätte stor Toy´s R us butik som var super skoj. Kolla in karusellen bakom mig som små barnen fick åka i !
sen bar det av hemmåt, och tro mig, fötterna värkte som tusan efter den här promenaden på över en mil. Efter lite vila kom systeryster och kusinen lagom till middagen som avnjöts på en italiensk restaurang i närheten av Empire state buildning. Kvällen avslutades med en underbar utsikt från 86:e våningen på Empire.

  
 


New York del 1

Godmorgon på er! Jag har sovit lite väl länge idag kanske, men det är faktiskt rätt kämpigt att vända tillbaka dygnet. Hur som helst så har jag tänkt berätta lite om resan. Så jag börjar från början helt enkelt...
Första dagen i New York hände det inte så mycket. Vi var trötta och sega efter en lång flygresa, så vi promenerade runt i Soho i närheten där vi bodde och tog en riktigt amerikansk hamburgare till middag (massa kött, massor av ost och inget mer i princip,haha!).
 
 
New York från taxin.                En trött jag med en rejäl hamburgare.                                                                                               

Dag två så promenarade jag och älsklingen ner till batterypark för att ta båten över till Frihetsgudinnan. Åt lite frukost på Starbucks, som för övrigt blev vårat favorit hak på morgonen :), kaffe och bagels blev det, mums!

    
Wallstreet district                     Jag i battery park med frihetsgudinnan i bakrunden

    
Frihetsgudinnan och Manhattan                                              Närbild

    
Jag med Manhattan bakom                     Jag kikar på Mahattan

Efter frihetsgudinnan blev det lite lunch, lite shopping på century 21 bland annat, och sedan tillbaka till hotellt för att vänta in min lillasyster och kusin som gjorde oss sällskap resten av resan. Fortsättning följer...

New York - Göteborg :(

Hejsan på er! Då var man hemma igen då, snyft! Hade velat stanna kvar i New York mycket längre. Kändes nästan som att man inte han med att se allt. En si så där två veckor hade varit bra. Men resan var varje fall helt underbar! Sitter hemma med ömmande fötter och en extrem jetlag, men det är det värt. Det har blivit mycket shopping, sightseeing, museum och promenarande. Kommer givetvis lägga upp massa bilder från resan och lite av grejerna jag köpt. Men det får bli senare för nu är det fotbad, mat och sedan sängen som gäller för min del. Kika in imorgon!

so long!

Hej igen! Nu var det färdigpackat. Fick ihop det ganska bra med två halfulla väskor, så det finns massor av plats kvar till allt nytt som ska med hem :) Så detta blir sista inlägget på ett tag. Nu ska jag snart gå och sova, ska ta taxin till flygplatsen redan kl 04.15 ungefär. Ses om en 6-7 dagar! Då har jag säkerligen massor av skoj att visa. Ha det bäst!

Succé Sonia Rykiel!


Bilder: style.com

Bäst igår, på modeveckan i Paris, var helt klart Sonia Rykiel. Hon bjöd på ett dinner-and-show-party när hon firade 40 år i branschen. Som överaskning hade dessutom andra designers skapat 30 extra kreaktioner i kollektionen, som tillslut bestod totalt av över 100 plagg! Dressen med texten Obama på bröstet är skapad av Rodarte. Andra designers som deltog var bland annat Jean Paul Gaultier och Martin Margiela. Det var tydligen en sådan succé att publiken började kasta rosor på modellerna. Wish I had been there!

Just nu



Just nu ser det ut så här på vårat vardagsrumsgolv. Är mitt uppe i packningen till New York. Tycker det är lite jobbigt att försöka packa smart och bara ta med det nödvändigaste. Blir liksom alltid för mycket saker. Måste ju ha plats i väskan för allt nytt som ska köpas också...hm, får nog packa om ett antal gånger innan jag blir nöjd. Vad har ni för er idag? Några spännande planer för helgen?

Inspiration




Urtjusigt! Dagens inspiration från Paris, kavaj, längre tröja/skjorta, thigts och heels. Kavaj och heels står redan på inköpslistan till NY, längre tröjor finner jag i pojkvännens garderob :D

Drömresan

Nu är sista jobbdagen avklarad för en si så där 10 dagar framåt. Imorn är det packning som gäller och tidigt i säng för planet till New York avgår 06.45 på fredag morgon. Jag LÄNGTAR! Ska bli så sjukt spännande, NY är ett av mina drömresemål. Ikväll ska jag se till att ladda kamera, ipod m.m. så det är färdigt. Sen ska jag nog bara ta det lugnt, mysa med pojkvännen och se säsongspremiären av Greys anatomy som börjar strax. Vad har ni för er?

RSS 2.0