back to work


pic: jak&jil blog

Hallå måndag! Hallå hösten! Idag kickar vi igång verkligheten på riktigt. Nu är semestern officiellt över och jag ska börja på mitt nya jobb. Spännande! Men också lite nervöst, känns som första dagen på en ny skola eller något. Men det ska nog gå bra, riktigt bra till och med :) Har väntat länge på den här dagen, att få gå vidare och göra något nytt. Wish me good luck!

moving on



Idag är det flyttpackning som står på schemat, M ska byta sin pyttelilla lya mot en normal :) Så jag var snäll kompis och erbjöd mig att hjälpa till med packningen. Jag ligger dock fortfarande i sängen med kaffekoppen i högsta hugg. Den här veckan har resulterat i att jag har hamnat i något slagt kronisk-trött-koma. Jag sover gärna hela dagen lång...inte bra! På måndag vankas det ju jobb igen och då måste energin vara på topp. Ska göra mitt bästa för att försöka vända dygnet igen.
Måste dessutom hinna förbi det gamla jobbet och lämna tillbaka nycklar m.m....kanske shoppa ett par höstskor också när jag ändå är i farten :) Höstshopping är det bästa! Har redan startat dagen med att klicka hem en ny jacka. Den var billig så jag slog till. hehe.
Nej...upp ur sängen kanske?

about me

I brist på annat så kör vi en liten lista som jag hittat hos Spiderchick.

Namn:
Jessica
Beroende av: Kaffe, socker, sömn och tragiskt nog realityserier (Åh vad jag sörjer att The Hills har gått i graven
Vad tror folk om dig? Att jag är blyg, dryg, tjurig emellanåt, pedant och jävligt rolig!
Stämmer det?  Ja det stämmer nog ganska bra, blyg har jag varit hela livet, dryg är jag mot folk som är dryga mot mig, jag gillar att ha det rent och fint omkring mig (jag brås på min far, han är dock tio resor värre, haha), tjurig blir jag när jag inte blir matad i tid och ja...jag är helt enkelt jävligt rolig! hehe
Vad får du oftast komplimanger för? Mina tekninska skills (yes, det är jag som är handyman i det här huset) och min bakdel brukar gå hem hos det motsatta könet ;)
Hur imponerar man på dig? Man ska stå med båda fötterna på jorden, ha någonting innanför pannbenet (jag ogillar starkt "brudar" if you know what I mean?), våga vara barnslig och ha humor!
Vem ringde du senast? pojkvännen
Antal timmar sömn inatt: 10 tror jag...eh, jag är ledig, passar på liksom.
Sov du ensam: Nej, med pojkvännen givetvis
Brukar du komma i tid: ALLTID! Stör mig sjukt mycket på folk som låter andra vänta bara för att dom är okapabla att planera sin tid. Hellre tio minuter för tidigt än tio minuter för sent!!!
Vad tycker du om fötter: Blä! Såvida det inte är bebisfötter, dom vill man ju bara äta upp!
Hade du en bra kväll igår: Nja, va väl inget speciellt
Favoritdryck på morgonen: Svart kaffe ska det va!
Sysslar du med någon idrott: Usch nej! Har aldrig varit en sportig person. Men kan väl gilla en promenad då och då.
Är du nöjd med ditt liv: Ja faktiskt! Första gången på många år som jag faktiskt gillar läget. Visst finns det mycket kvar jag vill se och uppleva, men för tillfället är jag riktigt nöjd.
Vad är det värsta du vet? Som jag nämnde tidigare så har jag svårt för "brudar", personer som inte kan lösa problem själva, hundägare som inte tar hänsyn till att alla inte ÄLSKAR hundar och att vissa faktiskt är livrädda/alergiska mot dom, fjortisar som skriker när dom pratar på spårvagnen/bussen.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja det tycker jag. Mina närmsta vänner har funnits i mitt liv i många år så äkta är den ju. Dom är bra på att ställa upp i hårt väder.
En speciell dag du minns: Dagen då vi förlovade oss. Pojkvännen hade genomgått en ganska så allvarlig sjukdom och efter den sista operationen friade han från sjukhussängen. Slutet på en tung period blev början på en ljus framtid :)
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Pojkvännen
Vill du gifta dig: Ja! Annars hade jag aldrig fölovat mig. Bröllopsplanerna är redan igång. Augusti 2012 står jag brud! Längtar såååå!
Är du musikalisk? Önskar att jag va, har alltid velat kunna spela guitarr och piano. Men jag kan varken sjunga eller spela.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Biter du på naglarna: Usch nej.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Många gånger, vem har inte gjort det?
Vad är det finaste du fått? Om vi pratar materiella ting så blir det min förlovningsring, helt klart! Det finaste jag har och som betyder allra mest för mig.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ingen aning

100824


pic: Anna Malmberg

Jag har en riktig piss dag idag. Det piss regnar ute och piss stormar. Jag har piss ont i halsen och är piss trött. Förjävligt att man alltid ska bli sjuk så fort man är ledig. Så jävla orättvist. Ring inte mig idag för chansen är stor att jag inte svarar, jag är på piss dåligt humör...ville bara säga det.
Over and out!


frame of mind






pics: Yvan Rodic

Jahopp...då va det gjort. Min sista dag på jobbet. Känns underligt, nästan lite läskigt. Har aldrig varit så bra på att hantera stora förändringar i livet. Det skrämmer mig lite, samtidigt som det lockar. Det var dags att gå vidare helt enkelt.
Sitter ensam i sängen och dricker kaffe, känner mig lite vemodig. Det är höst nu och även om jag älskar hösten så känns det alltid jobbigt när man inser att sommaren är över. Jobbigt med mörkret och kylan, även om jag älskar tända ljus, stickade koftor och varma halsdukar. Konstigt det där. Hur väder och årstid kan ändra ens sinnesstämning.
Jag är ledig nu några dagar innan det nya livet drar igång. Jag önskar att jag hade kunnat möta hösten i Paris. Göra ingenting. Ligga länge och gosa i en stor fluffig säng på något hotell, äta frukost på eftermiddagen, strosa runt på gatorna, dricka kaffe och äta macarons, fönstershoppa, bara vara för en stund.



favoriter från fashionweek Sthlm





pics: sofismode & carolinesmode.com

boots

                   

Högst upp på önskelistan, ett par boots från Nilson. Men det får bli när lönen trillat in...med en prislapp på 1299 spänn så är det inte direkt något man impulsköper, tyvärr :(

från håkan till dig



Bjuder på ett litet klipp från Håkans konsert på way out west. En sprillans ny låt som aldrig mer kommer att spelas, specialskriven till just den här konserten, från håkan till fansen. Enjoy!

(sorry att inspelningen är lite crappy och att kameran dog innan låten var slut, hehe)

lite nytt



Lite nytt inför hösten. har letat efter skärpet i butik, men måste ha missat det. Äntligen fick jag tag på det i webbutiken. H&M såklart!

helgen som var



På fredagen gick vi en sväng på stan, spanade på Alexander Skarsgård, Kate Bosworth, Moneybrother m.fl som hängde på Avalons uteservering. På kvällen hängde vi också på Avalon, drack vin och kände oss sugna på att bada i poolen på taket :)



På lördagen chillade vi på way out west, lyssnade på Anna Ternheim, Henrik Berggren (som gjorde ett gästframträdande med Anna och sjöng "shoreline" tillsammans), Pavement, Håkan och Lykke Li.



Under söndagen hände det inte mycket och jag jobbade hela måndagen. Hann med en middag med pappsen som var i stan efteråt.
Idag har vi ätit frukost på stan, shoppat lite secondhand och sedan packade lillasyster väskan och tackade för sig för den här gången.

bagels



Här har vi resultatet! Inte dom snyggaste bagels jag sett kanske, men va fan. Goda är dom! Gjorde några med blåbär, några med sesamfrön och några med vallmofrön. Utseendet får vi jobba på till nästa gång :)


cheer me up




Jag lyckades lura iväg K på en helvetespromenad! Det slutade med att vi gick 1 mil och dom sista 3 km i ösregn, ops! Jag var dum nog att tro att regnet skulle hålla sig borta..hm..hur kunde jag tro det? Efter att ha kastat av mig alla dyngsura kläder och tagit en varm dusch så muntrade jag upp mig själv med att inviga dom nya jeansen som kom med posten idag (mörkblå cheap monday i modellen "thigt V stretch") och laga american pancakes. Allt känns mycket bättre nu ;)
Nu ska jag ge mig på att baka bagles för första gången. Tänkte bjuda lillsyrran imorn när hon kommer. Återkommer med resultatet!

miss stone heart


Mitt nya favvo lack, miss stone heart från H&M. En nyans ljusare än mitt andra gråa lack som är köpt i London. Passande färg nu när sommar går mot höst.

Idag är det grått och mulet här i götet (någon som är förvånad?). Trevligt väder när man har semester....eller inte! Hade inte räknat med att hösten redan skulle vara här. Är ju faktiskt bara början av augusti. Men men, är väl bara att göra det bästa av situationen. Så jag och Kakan ska gå ut på en powerwalk runt Delsjön. Komma igång lite igen efter sommarkoman jag varit i. Det finns liksom aldrig ork eller lust till träning under dom varma sommarveckorna, så jag antar att det inte är så dumt ändå det där med höst ;)

mr & mrs skoglund


Nu i helgen begav vi oss ut i urskogarna (läs någonstans utanför Svenljunga) för att gå på bröllop. Pojkvännens kusin stod brud och blev fru Skoglund. Solen sken, stämningen var på topp och kärleken spirade :) Den enda som inte var på topp va nog jag själv. Hela veckan innan hade jag legat magsjuk och den här dagen var första dagen jag ens tog mig utanför dörren. Men vi var glada ändå och njöta av maten, talen, musiken och sällskapet. Ett stort tack till brudparet!

Förutom allt detta så har jag även haft besök utav mor och far som kom ner en sväng till regniga Göteborg tillsammans med systerdotter Stella. Vi gick på Liseberg, Universeum, åkte till Ikea och var ute och åt. Tyvärr glömde jag kameran under dessa dagar.
Jag har också sagt upp mig från mitt nuvarande jobb och ska snart ge mig ut på nya äventyr. Mer om det vid ett senare tillfälle ;)
Och nu denna vecka har jag semester igen. Håller på och återhämtar mig från magsjukan och inväntar lillasyster som anländer på torsdag. Då blir det kanske lite mer shopping (haha!), eventuellt en kräftskiva och massa annat skoj!
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo inför kvällens bravader, middag hos kakan!
Later!


shop til U drop?



Lite shopping har det givetvis blivit dessa veckor. Jag menar, man måste ju få muntra upp sig själv lite när man jobbar och sliter när alla andra solar och badar, eller hur? Sen har det blivit lite nytt till hemmet också, bland annat en byrå och en klädhäst. Ja..det börjar bli lite ont om plats i garderoben ;)


Ingen sommar utan konsert!



Jag drog med älsklingen på konsert för att lyssna till ljuva toner från Melissa Horn och Lars Winnerbäck. Vi hade en super mysig kväll med gott sällskap och mumsig picknick och lyckades undvika regnet som lurade runt hörnet (kolla in det svarta molnet på sista bilden som gled över scenen!)


The harbor


Okej, förutom att ha spenderat den mesta tiden på jobbet under juli månad (då vädret va som bäst, grrr!) så har jag myst med vänner nere i hamnen och druckit öl. Önskar att jag hade hunnit med fler sådanna kvällar.


Någon som är tillbaka!

Kära vänner, familj och läsare. Efter en lite paus här på bloggen så är det dags att rulla igång allt igen, eller vad säger ni? Har fått lite klagomål på att jag varit borta alldeles för länge :) Så jag kommer under dagen uppdatera er med vad jag sysslat med dom senaste veckorna, nytt i garderoben m.m.
Håll i er, för nu kör!


RSS 2.0