Fredag

Helt otroligt, fredag igen. Vart tog veckan vägen? Känns inte som att jag har gjort något vettigt alls, om man inte räknar med dom två träningspassen som jag faktiskt redan har klarat av. Förhoppningsvis blir det två till nu i helgen om jag är riktigt duktig. Den här fredagen har jag spenderat på stan med vännen R som behövde smakråd. Själv gjorde jag mitt bästa för att hålla i plånboken. Gick hyfsat, var bara lite små krafs som följde med hem. Nu ska jag snart möta upp med R igen för att laga lite mat tillsammans. Blir en lugn kväll eftersom båda två ska jobba imorn. Slänger upp en bild på kavajen som jag beställde från glitzy, för er som är nyfikna på hur den ser ut på. Ha en fin kväll!


Human?



Min favvo just nu! The Killers gör ju så jäkla bra låtar med feelgood känsla!

Vårnytt från H&M

Nu har H&M uppdaterat deras webshop med massor av vårnyheter. Finns en hel del fint men jag ska nog hålla mig borta från nätshopping ett tag. Har runnit iväg lite för mycket pengar den senaste tiden. Har dessutom ett paket som ligger och väntar på mig hos posten. Annars hade dessa saker gärna fått flytta in i min vårgarderob!



Summa summarum

Tänkte dra en liten sammanfattning från modedagarna. Trenderna som vi tydligen ska ha i åtanke till hösten och vintern  09 är rutigt, rostigt röda färger, sammet, höga höjder på skofronten, transparenta material och långa stripiga längder i håret. Extra glad är jag för att sammetstrenden håller i sig. Jag älskar ju min svarta sammetskjol från Monki och känner på mig att det kommer bli favoriten det här året. Den absoluta favoriten från visningarna är definitvt dessa midnattsblå sammetsbyxor från minimarket. love love love! Drömplagget i höst kanske?


Ida Sjöstedt & Tiger

Här kommer sista updaten från modeveckan. Det finns givetvis fler visningar att spana in, jag har bara valt ut mina favoriter. Vill ni se mer rekommenderar jag att gå in på elle.se eller modette.se, där har dom lagt upp alla visningarna plus mingelbilder. Dom två sista får bli Ida Sjöstedt och Tiger...

Ida Sjöstedt




Tiger of Sweden






Minimarket & Whyred

Här kommer en uppdate från modeveckan. Bilder från Minimarket och Whyred´s visningar. Enjoy!

Minimarket







Whyred





Markerade axlar

För alla er som gillar trenden med markerade axlar kan jag tipsa om denna kavaj från Asos.  För 935 kronor blir den din. Nackdel dock att det är kemtvätt som gäller.


Carin Wester, Acne & FASR

Nu finns det mer bilder från gårdagens visningar ute på nätet. Min favorit blev inte helt oväntat Acne. Här kommer lite godbitar från Carin Wester, Acne och Fifth Avenue Shoe Repair...

Carin Wester





Acne






Fifth avenue shoe repair




vårens outfit!

Jag lånade en bild från Linn´s blogg för att ni ska få en tydligare bild av vad jag tänkt mig med harembyxorna. Den högra outfiten är ju klockren till våren, love it! Sen är det bara att byta till heels så är du redo för party.




harem

Hemma igen efter lägenhetsvisningen. Blev tyvärr en besvikelse. Den var fin med alldeles för liten och området är inte en favorit. Men men, bättre lycka nästa gång. Ingen träning har det blivit heller, ska ta det imon istället och då får jag sällskap av en vän. Mycket roligare då!
Tycker det har varit lite dåligt med uppdateringar från modeveckan. Har bara sett ett fåtal halvtaskiga bilder hittills. Men det kommer väl.
För övrigt så sitter jag och spanar kläder på nätet. Jag vill så gärna shoppa! Men som vanligt så har jag inte riktigt ekonomi för det nu. Försöker spara det mesta för att vi ska kunna köpa en ny säng. Men om jag hade haft råd så hade ett par harembyxor suttit fint, av den lite mer dressade typen. Inga i mjukismaterial. Dessa från Gina ser snygga ut. Tänk er med semitransparent topp och heels! Billiga dessutom, 299 pix.



Sthlms modevecka

Ännu en måndag och ännu en ny vecka. Men denna vecka är ju lite roligare med tanke på att stockholms modevecka drar igång idag. Gud va jag önska att jag också fick sitta och se på massa modevisningar, hade inte varit helt fel faktiskt. så här ser dagens visningsschema ut:

14.00 Rodebjer
15.00 The Local Firm
16.30 Acne
18.30 Fifth avenue shoe repair
20.00 Carin Wester
21.00 J.Lindeberg

Jag ser framför allt fram emot Acne och Fifth avenue shoe repair. Kommer lägga upp bilder från visningarna allt eftersom.
För min egen del så står det träning på dagens schema, tänkte att det är lika bra att köra igång veckan ordentligt. Senare ikväll ska vi iväg och kika på en lägenhet. Får väl se om den faller oss i smaken. Trivs rätt bra där vi bor nu så det ska vara något extra om jag ska orka med att flytta igen. Kräsen, jag vet!
Hur som...ha en fin dag!


Kvällens outfit

Jag brukar ju inte köra någon dagens outfit, men tänkta ta en kvällens för ovanlighetens skull :) Så här blev det varje fall med nya toppen...




Hmm...ja min spegel är lite dammig, därav suddiga bilder. Och sovrummet är lite stökigt men det är bara att ignorera, haha! Hursom haver, i övrigt har jag på mig jeans från Tiger, kofta och clutch MQ, heels Nelly.com, armband Cornelia. Sen en snelugg på det! Nu sticker jag ner på stan för att möta upp gänget. puss!

Svart transparent topp

Puh! Nu är jag hemma igen efter att ha sprungit runt på stan hela dagen och gjort massa ärenden. Skulle egentligen ha jobbat lite grann också, men vi var för många som var schemalagda så jag fick gå hem. Ibland har man turen med sig. Så det blev lite små shopping istället, bland annat lite skönhetsprodukter som behövdes fyllas på i badrumsskåpet. Och så hittade jag en tröja som passar perfekt till ikväll då det vankas drinkar med tjejerna. En svart transparent topp från H&M. Till det blir det svarta jeans, heels, någon liten kofta och röda naglar. 198kr kostade den, rena kapet!


Sex and the city 2



Wiho! Läste precis den glada nyheten att det kommer spelas in ytterligare en sex and the city film. Det ser vi fram emot!

Duktiga jag!

Oh yes va duktig jag är! Har kalarat av ett svettigt träningspass, fy fasiken va bra det känns. Om inte träningsvärken är allt för jobbig så blir det ett till pass imorn. Måste säga att då är jag faktiskt värd den där kavajen, eller hur? Det gäller att motivera på rätt sätt, haha! Men fredag blir det vila från träning, då är det drinkkväll inplanerat. Skojsigt!

Jacket

Jag har länge varit på jakt efter en snygg kavaj. Speciellt nu till våren skulle jag vilja ha en. Tror jag har hittat en jag ska slå till på. Denna kostar 589 kr hos Glitzy. Finns i både svart och grått. Snyggt till trasiga jeans och enkel t-shirt, eller över partyklänningen! Kanske blir en beställning på fredag :)


Bild: glitzy.se

Be delicious

Den 13:e februari kommer det en ny doft i DKNY:s parfymserie Be delicious. Fresh blossom, som tydligen ska vara en riktig vår och sommardoft. Jag har det röda äpplet från Be delicious som jag gillar skarpt. Ska nog ta och dofta på den här rosa varianten, behöver en ny vårparfym. 335 pix kostar den.




Caroline W + Stockholmsgruppen

Den übersnygga Caroline Winberg ska i sammarbeta med stockholmsgruppen lansera en ny hudvårdsserie. Serien vänder sig till tjejer i ålder 15-25 år och innehåller ansikstkräm, ansiktsvatten, rengöring, mask samt bodylotion. Priset ligger mellan 79 och 119 kronor. Vad tror ni, värt att prova? Produkterna kommer att kunna köpas på nätet.


Demo

Jag är sugen på en prenumeration av tidningen Demo. Är skoj att få inspiration och bra läsning direkt ner i brevlådan. Något att se fram emot i veckorna. Tre nummer för 99 är ju kanon bra! Deras covers är dessutom skit snygga. Håret, hatten, färgerna, love it! Eller vad tycker ni??


Heta ballerinas

Hej på er! Som vanligt har det varit dåligt med inlägg den senaste tiden. Börjar bli en dålig vana, ska bryta den nu med det samma! Har haft dåligt med inspiration och dessutom varit sjuk i flera dagar nu. Då känner man mest för att ligga under täcket och mysa. Men nu är jag på bättringsvägen minsann! Har varit jätte duktig idag faktiskt. Jag och M tog en promenad bort till gymet och fixade träningskort för ett halvår framöver, så imorgon sätter vi igång med en liten mjukstart. Ska bli kul faktiskt, känner mig peppad till tusen.
För övrigt så längtar jag till fredag, för fredag betyder lön och lön betyder shopping och skoj, haha! Jag är riktigt sugen på dessa söta ballerinaskor från Zara. Ska spanas på kan jag lova. Håller tummarna för att dom finns kvar!


Bild lånad av Sofie

Mild vanilj

Usch och fy! Det är inte kul alls att vara sjuk. Ännu värre blir det när man måste gå till jobbet. Sängen lockade otroligt mycket i morse. Som tur var så va det lugnt på arbetsfronten och jag jobbade flex så jag packade ihop mig efter bara 3 timmar. Jag kände att det fick räcka så. Resten av dagen har jag spenderat i soffan med bordet fyllt av näsdukar, halstabletter och idominsalva. Till middag blev det te och scones. Har ett nytt favoritte som jag fått av min vän M, grönt te med mild vaniljsmak. Pröva det! Är super gott. Nu ska jag nog slå på en film. Måste ha något att göra, blir rastlös av att bara ligga stilla.




fredag

Jaha då va man sjuk igen då. Har precis fått magen i form igen så vaknar man med förkylning! Tack älskling, jag antar att det är dina härliga bakterier som ligger bakom det här, haha. Tur att jag är ledig idag så jag kan vila upp mig lite grann. Måste dock ner på stan en sväng för lite ärenden. Men sen blir det bums ner i sängen med en kopp te. Eller soffan snarare med någon mysig film. Är hemma själv ikväll då pojken ska iväg på firmafest, så jag har ingen att slåss om tvdosan med :) Hade tänkt att glo på ELLE galan som är ikväll men den verkar ju inte sändas. Är kanske imorgon den visas på tv?
Nu ska jag hoppa i kläderna och åka ner på stan. see ya!


Fint för fossingarna

Jag har ju helt glömt bort att visa er skorna från Nelly som kom för någon dag sedan. Är så nöjd så! Nu längtar jag som tusan till varmare väder så dom kan användas.


Just nu...

..är det kaos hemma hos oss. Det ligger travar med böcker och filmer över hela golvet. Jag håller nämligen på att måla om våran bokhylla som vi har i vardagsrummet. Den var tidigare i bokfanér, men för att få alla möbler att matcha målas den nu svart. Tror det kommer bli bra! Eller vad tror ni?



Nej nu ska jag ta och städa upp lite här innan R kommer på besök. Vi ska baka paj tillsammans och fika hela eftermiddagen, mysig värre!


Nyheter från Asos

Nu har alla webbutiker börjat fylla på med vårnyheterna. Så skönt att slippa rean som brukar pågå i månader. Har kikat på asos nyheter. Deras kollektion Wayfarer känns väldigt rätt i vår. Jag gillar heelsen som tusan! Och kontrasten mellan sött blommigt och trashig denim är rikitgt snyggt. Vad tycker ni?



Golden Globe 2009

Inatt sändes den 66:e Golden Globe galan och givetvis har jag spanat in dom finaste galaklänningarna! Här kommer ett litet urval...

  
Dom pampigaste klänningarna! Anne Hatahway i Armani privé och Amy Adams i Oscar de la Renta.

  
Beyoncé  i Elie Saab och Blake Lively i Nina Ricci. Båda satsade på trenden med hög slits. (Blakes slits sitter på den vänstra sidan och syns tyvärr inte på bilden).

  
Kvällens vinnare! Olivia Wilde bär en klänning av Reem Acra och Vansessa Hudges bär en av Alberta ferretti.

  
Drew Battymore i vacker florklänning från Dior Haute couture och Eva Longoria Parker i dramatiskt rött från Reem Acra.

  
Puderrosa klänningar sågs på Elizabeth Banks som bar en klänning av J. Mendel, samt på Penelope Cruz som bar en klänning från Armani Privé.

  
Kvällens coolaste var definitivt Heidi Klum I sina grymt snygga heels (hon bar en vintage klänning från James galanos) och Maggie Gyllenhaal i sin leopardmönstrade klänning från Lanvin.

Glory days collection

Topshop har fått in en ny kollektion, Glory days collection. Härligt vårinspirerad med blommor, spets, ljusa jeanstyger och söta volanger. Här är mina favoriter...





sjuklingar

Idag är det en sjukdag här hemma. Älsklingen ligger och snorar med en förkylning och jag själv har magont :( Inte skoj alls. Att gå på någon form av blåbärssoppadiet är inte heller så kul. Men det är det enda jag får i mig just nu. Ska spendera resten av dagen och kvällen här i soffan under täcket, förhoppningsvis mår vi bättre imorn. Vad har ni för er? Ska ni sitta uppe i natt och se Golden Globe galan som börjar 01.55 på kanal 9?

Dagens inspiration



Dagens inspiration är den här grymma tjejen från New Yorks gator. Converse, pälsväst, raybans, jeans, kavaj och slapp grå t-shirt...kan det bli mer rätt?! Love it!

Photoshot

Godmorgon! Helg, härligt! Jag jobbar dock några timmar idag, men det finns fortfarande tid till annat. Blev inget bloggande igår tyvärr. Jag jobbade hela dagen, sen kom jag hem till en dålig pojkvän som jag fick ta hand om lite grann. Själv hade jag sjukt ont i ryggen också så det var skönt att bara slappa framför tvn med gott vin och lite ostar. Nu längta jag verkligen efter att få koma igång med träningen. Jag känner mig som en gammal tant med dom här ryggbesvären, haha.
Jag roade mig med att leka lite med min nya kamera som jag fick i julklapp av älsklingen. Jag har kanske inte nämnt det tidigare, men jag fick i alla fall den rosa kameran från Canon ixus 80 is. Om det är någon som är på kamerajakt så rekomenderar jag den här varmt, den bästa jag haft!
Nej nu blir det kaffe och frukost! Vi ses senare.




Visst är jag ruffsig och fin i håret, haha?!

Voluspa

Nu har jag varit lite busig och struntat i mitt shoppingförbud. Kom nämligen på att jag ännu inte har köpt någon födelsedagspresent till mig själv från min mormor. Fick en liten slant för att själv välja ut något, vilket jag helt glömt bort. Så nu köpte jag skorna från nelly. Grattis till mig i efterskott!
Skulle bra gärna vilja klicka hem några fina doftljus från Voluspa också. Vi ska göra om våran bokhylla här hemma, rensa bort massa skit å så måla om den. Skulle passa underbart bra med lite fina ljus på en hylla. Men dom är ju så förbaskat dyra! Vill ju gärna ha fler än ett. Får väl vänta in nästa lön helt enkelt. Voluspa finna att köpa på bland annat eleven.se och accessora.se.



shoes

Nelly har fått in massor av nyheter och speciellt skorna föll mig i smaken. Det första paret funderar jag på att klicka hem faktiskt. Jag skule givetvis vilja ha alla fyra paren, men men.



Bilder: nelly.com

Tillbaka till vardagen

Tjingeling! Hur mås det? Jag har spenderat morgonen med att städa ut julen. Granen som var näst intill död och barrlös fick flytta ut på balkongen en stund innan vi orkar ta oss för att slänga den någonstans. Skönt att ha vardagen tillbaka tycker jag. Nu när det är ett nytt år och allt så har jag och min vän M lovat att börja träna minst tre gånger i veckan. Och alla ni som känner mig vet ju att jag inte är tränartypen, jag hatar det mesta som har med motion att göra. Men på grund av min dåliga rygg så får jag nog erkänna mig själv besegrad, jag måste helt enkelt bygga up lite mag- och ryggmuskler. Så för att motivera mig själv lite grann har jag beställt hem nya träningskläder. I slutet av januari drar vi igång. Önska mig lycka till!



Svarta byxor och vitt linne med brottarrygg från H&M

godbitar

Åh! varför ska man alltid hitta en massa fint när ekonomin inte tillåter mer shopping? Så orättvist! Hittade dessa godbitar från chicy. Speciellt den röda chanelinspirarade väskan skulle jag vilja ha...suck!



Hetaste trenderna 2009

Sofies mode listar just nu dom hetaste trenderna för 2009. Vilka trender kommer du haka på?

1. Bar mage.....Hm, skulle inte tro det.
2. Uniformsjackan...absolut! Hoppas bara det kommer komma snygga modeller hos budgetkedjorna. Att hitta någon secondhand blir nog svårt. Snyggt som tusan till slitna jeans.
3. Snedlugg a la 90-tal...Har man rätt hårsvall så tycker jag det är snyggt.
4. Stora örhängen...Kan lyfta en hel outfit, men själv är jag mer för mindre diamanter och pärlor.
5. Hårdekorationer...Jag kommer nog satsa på headbands. Stora rosetter och dyligt är inte riktigt min grej.
6. Hög slits...nej tack.
7. Mocka...På rätt plagg så kan det nog bli en hit.



Bilder: Sofies mode, style.com

Godmorgon onsdag

Godmorgon! Härlig dag idag. Solen skiner och jag är ledig! Har haft en lång skön sovmorgon och nu sitter jag med en kopp kaffe och myser framför datorn. Ska ta en promenad senare i eftermiddag med min kära vän M. Förmiddagen ska jag spendera med mig själv. Härligt med lite ensamtid ibland. Känns som jag har haft folk omkring mig hela tiden dom senaste veckorna. Så nu ska jag se till att göra lite manikyr och sådant. Mina naglar ser rent ut sagt för jävliga ut. Hur ska ni spendera eran dag? pussipuss

Nya hårtrenden?

På tal om The City, har ni märkt av hårtrenden som verkar råda.. i varje fall i NY? Har synts på både Whitney Port och Olivia Palermo i serien. Sött tycker jag! Ska rota fram mina gamla hårklämmor redan imorgon :D



The City

Another day with the city. Nu när The Hills fjärde säsong är över så har det dragit igång en ny serie på MTV, The City, och givetvis så älskar jag den. Ni vet ju att jag är en riktig sucker för reality och hur bra är det inte att den utspelar sig i New York? Har precis kollat det andra avsnittet och längtar tillbaka till New York som bara den. Det är ju så underbart där. Och det riktigt kliar i mina små shoppingfingrar. Tror nog jag får börja spara ihop lite slantar så jag kan åka dit snart igen.


Vinn drömväskan

Föresten, ni har väl inte missat den underbara tävlingen som Elin Kling har?? Man har chansen att vinna designerväskor, vilken dröm va?! Tror jag själv ska vara med och tävla om några stycken. Chansen att vinna är väl lika med noll, men va tusan, man kan ju hoppas i alla fall. Väskan från YSL eller Mullberry skulle inte sitta helt fel. Vill du tävla gör du det här.


veckans uppgift

Hej hallå! Just nu sitter jag och myser i soffan med datorn i knät, mätt och belåten efter en mumsig våffelmiddag. Grädde och blåbärssylt, namnam! Har varit en snabb sväng på stan tidigare idag men hua vad kallt det är ute! trots att jag bylsade på mig pälsmössa å allt. Hade inte lust att stanna mer än en timma. Tur är väl det med tanke på att min plånbok verkligen behöver vila från shopping ett tag. Tror det är dags att rensa garderoben lite också, sälja några plagg på tradera. Får bli veckans uppgift. Nej nu ska jag nog ta och brygga lite kaffe. Puss på er!


muffin och pollution




Idag har jag spenderat förmiddagen med jobb, känner mig lite trött och sliten efter flera dagars tidiga pass. Ska nog unna mig lite myspys ikväll med älsklingen, bio eventuellt eller bara laga lite god mat tillsammans. Imorgon har jag tänk åka ner på stan en sväng för att shoppa loss på make up store. Fick ett presentkort där i födelsedagspresent som jag ännu inte uttnyttjat. Lite nya ögonskuggor kommer det nog bli i färgerna muffin och pollution. Perfekt för att få till snyggt sotade ögon. Sen behöver jag en ny blusher och en pensel till min concealer. Skoj att uppdatera sminkväskan lite :)

Rea-shopping

Hallojsan! Hur har dagen varit? Själv har jag varit ledig och passat på att spana in rean på stan tillsammans med vännen M som är på besök. Hade egentligen  inte tänk köpa någonting men hittade faktiskt två riktiga fynd. Shoppingförbudet ignorerades en smula, men va tusan, det va ju rea! Den super fina sammetskjolen från Monki fick följa med hem, likaså en clutch från MQ som jag spanat på ett tag. Vad tycks? Älskar clutchen som är en snygg kopia av Alexander Wangs modell.


Äntligen tillbaka!

Hej på er! Nu är jag och bloggen äntligen tillbaka efter ett ganska långt juluppehåll. Hoppas ni har haft det mysigt i jul och ett roligt nyår! Det hade i alla fall jag :) Tänkte bjuda på lite bilder för att samanfatta allt jag har sysslat med under tiden jag varit borta...

   
  
Julen firades hemma med familjen. Systerdottern Stella och systersonen Ilon är riktigt finklädda på julafton. Lilla Ilon var livrädd för tomten och ville inte alls ge någon kram. Under tomteskägget gömmer sig min kära pojkvän :)

   
   
 
Nyår bestod av middag hemma hos oss med vänner. Massor av god mat och smaskig chokladtårta till efterrätt! Efter det firades tolvslaget med skumpa såklart! Sedan bar det av till krogen för dans resten av natten. Lyckat som tusan! Tack familj och vänner för två härliga veckor!

RSS 2.0